Standard

Viser 85–96 af 314 resultater

    • (2019) A Argallada de Xulia rosé, Son de Arrieiro, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      A Argallada er en fænomenal rosévin. Den er skabt af “free run” juice princippet hvor kun den fritløbende most inden druerne presses benyttes. Det er den pureste most af alle tilstedeværende druer, blå som grønne, der løber fra her. De samles i et kar, således det kun er druernes egen vægt der får skindet til at briste så mosten begynder at sive.

      Mosten gæres/vinificeres på stål, hvor den efterfølgende lagres i ca. 3 år.

      Ribeiro har ikke en egentlig klassifikation for rosé vine, så etiketten fortæller blot at den er lavet af Xulia (Mar Bande Pivida), deraf navnet A Argallada de Xulia.

      Årgange 2019 fremgår ikke af etiketten, her er det igen noget lovmæssigt fnidder, men den lange lagring har ikke gjort vinen mindre interessant. Den er så frisk, meget fyldig og et drømmeeksempel på hvor god rosévin kan være.

       

    • 2022 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

      kr. 240,00

      Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

      Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

       

      Billede svarer ikke til varens årgang som er 2022

       

       

    • Anadas, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 245,00

      Anadas er en helt unik vin. De 1500 flasker der er tappet forrige år kommer fra en solera der er startet i 2007 og Anadas blandes af minimum 5 årgange. Vinene den blandes af er Lias Finas der har ligget mindst 3 år på hhv. amerikanske og franske egetræsfade, men også akaciefade.

      Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra Cordovin i den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

      Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

      Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd sammen med skallerne minimum 36 måneder på fade.

      Du får en hvidvin med stor dybde og langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Anadas er en helt utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale hvis man er til gammel hvid Rioja. Prøv at give den 10, 20 år eller mere i kælderen.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes iøvrigt økologisk og efter biodynamiske principper.

    • 2019 Condrieu, Aurélien Chatagnier

      Original price was: kr. 350,00.Current price is: kr. 245,00.

      Condrieu med en præcision der leger med dine smagsløg.

      Vinen er på 100% Viognier som den skal være, fra to parceller i kommunen Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer i 8- 10 måneder på barriques, hvoraf 10 % fornyes hvert år, inden den tappes på flaske.

      Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer, eller gem den i kælderen og lad den forvandle sig til en mere kompleks vin med stor volume. Den skjulte syre holder vinen i flot balance hele vejen.

       

       

       

    • 2020 Condrieu, Aurélien Chatagnier

      Original price was: kr. 350,00.Current price is: kr. 245,00.

      Condrieu med en præcision der leger med dine smagsløg.

      Vinen er på 100% Viognier som den skal være, fra to parceller i kommunen Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer i 8- 10 måneder på barriques, hvoraf 10 % fornyes hvert år, inden den tappes på flaske.

      Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer, eller gem den i kælderen og lad den forvandle sig til en mere kompleks vin med stor volume. Den skjulte syre holder vinen i flot balance hele vejen.

       

       

       

    • 2015 De Blas Serrano, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

      kr. 245,00

      De Blas Serrano er navnet på bodegaen grundlagt i 2005, men også navnet på denne vin.

      De 7 parceller der høstes fra til denne vin, ligger alle højt omkring byerne Fuentelcésped og Fuentespina. De er alle beplantet med den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo. Vinstokkene er som minimum 50 år gamle.

      Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. 50 % gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring, den anden halvdel gennemgår både gæring og malo på barriques. Herefter tilbringer vinen ca. 17 måneder på franske barriques.

      Årgang 2015 er drikkeklar, men du kan med fordel gemme den i kælderen endnu nogle år.

      Det her er Ribera del Duero med dyb mørk frugt og et flot behersket fadpræg. Jeg vil klart anbefale at dekantere vinen et par timer eller mere hvis du kan nå det.

    • 2021 Marko Loretxoa, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 245,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko, Marko Gure Arbasoak, Marko Skin og Marko Loretxoa kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen. Marko Loretxoa er tilmed lagret på egetræsfade under flor.

       

    • 2019 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier

      kr. 250,00

      La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

      Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

      Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

      Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

       

       

    • 2021 La Cicatera, Garnacha, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 250,00

      La Cicatera var en af de vine jeg forelskede mig i ved aller første smagning med Alberto og Iker. Garnacha vinstokkene vokser i marker omkring Banos de Ebro i ca. 500 meters højde. Markerne består af kalkholdig jord med sandsten.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

      Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 6 måneder på franske fade og derefter 8 måneder i cementæg.

      Vinen er frisk og nyder godt af Garnachas sødmefulde frugt, men den højtliggende kalkholdige jord holder vinen i stram snor. Dvs. du får masser af charme og god frisk syre i samme mundfuld. Kan nydes som ung ved 14-16 grader, heldigvis!

       

      Fra Jyllands Posten 22/10-2023

      Førsteklasses garnacha fra kalkrig parcel med en distingveret, transparent signatur. Saftspændt og animerende, alt er i lod og vage her. Druens velkendte bolsjesødme er holdt flot i skak. Forfinet floral parfume, luftig, kalket frugt, levende syre og søde tanniner. 93 point.

      4 stjerner

    • 2020 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier

      kr. 250,00

      La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

      Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

      Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

      Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

       

      Billede svarer ikke til varens årgang som er 2020

       

    • 2022 Bourgogne Tonnerre, Les Huées, Jérémy Arnaud

      kr. 250,00

      Jérémy Arnaud har fået sin første Bourgogne Tonnerre i handel fra et markstykke der ligger 10-15 kilometer nord-øst for Chablis by.

      2020 blev første år med vin fra vinstokke som er plantet tilbage i 1990 og 1996. Vinstokkene er plantet i en gruset jord med kalksten. Vinmarkerne her har været behandlet biodynamisk, ligesom hans Chablis parceller bliver det.

      Det er ren Chardonnay, behandlet nidkært som hans Chablis’er bliver. Vinene ligger lang tid sur lie, og lagrer i mindst 16 måneder inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg.

      Vinene er meget rene i frugten, besidder et mineralsk udtryk og holder en frisk syre som et lille piskeslag på tungen. Det er en lille vin på stor klinge, der holder mere end den lover.

       

    • 2021 Petit Chablis, Sur Priault, Jérémy Arnaud

      kr. 250,00

      Petit Chablis “Sur Priault” kommer fra den øverste parcel af det 1. Cru stykke som Jérémy ejer på Vau de Vey marken. Den forventes inden for få år at indgå i 1. Cru vinen. Lige nu har INAO ikke givet grønt lys for at den øverste del af marken kan klassificeres som 1. Cru, men det forventes at ske om få år.

      Det er ren Chardonnay, uden indblanding fra træfade. Alt er vinificeret på ståltanke og også laget på stål. Vinene ligger på lie’en indtil aftapning, og den lagrer i næsten to år inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg. Forvent en smule uklarhed i nogle flasker.

       

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Subtotal: kr. 88.480,00

    Se kurvKasse

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.