Chateau Petrus

Historien om ejendommen går tilbage til slutningen af det 18. århundrede. På det tidspunkt rangerede slottet på niveau med andre store omkringliggende ejendomme. Dengang rådede den daværende ejer, Arnaud-familien over ca. 7 ha vinmarker. Et areal der siden er vokset til 11,4 ha, efter købet af en parcel på i alt 5 ha fra Chateau Gazin i 1969.


Ejendommen har haft flere betydningsfulde ejere i perioden frem til i dag. De mest betydningsfulde har været Mme. Loubat der som enke købte andele op i slottet mens det var ejet af et selskab med flere ejere. I 1945 stod hun som eneejer med den fulde kontrol over produktion og distribution. Det var i den periode indtil enkens død i 1961 at Jean-Pierre Moeuix dygtigt fik indflydelse ved at markedsføre vinene fra Petrus bl.a. på det amerikanske marked, og gennem det tætte samarbejde blev medejer efter enkens død. En niece og en nevø til Mme. Loubat stod til at arve sammen med Jean-Pierre Moeuix. Siden har Moeuix-familien overtaget ejerskabet og den fulde kontrol. Dog har en Columbiansk milliardær i 2018 købt sig ind, men Moeuix har den fulde kontrol over alt praktisk aktivitet.


Vinen og markerne

Det er Olivier Berrouet der siden 2008 har haft ansvaret for vinen. Han er søn af Jean-Claude Berrouet der takkede af efter 45 årgange på slottet. Et enormt ansvar hviler år efter år på hans skuldre. Der er store forventninger når den ikoniske etikette toner frem for de få indviede.


Markerne er i dag tilplantet med ren Merlot på den jernholdige ler og grusbund. En særlig type af blåler forefindes på ”Petrus-plateauet” i Pomerols østligste del. Leret har en særlig evne til at holde på vandet nogle meter ned i jorden. Længere nede bliver leret erstattet af mere gruset jord og det naturlige dræn fører vandet væk fra planternes rødder. Betydningen af præcis den jordsammensætning gør at jorden holdes fugtig længe i tørre perioder uden nedbør og veldrænet i meget fugtigt vejr. Et uvurderligt naturligt sammentræf der holder planterne næret, men forhindrer rødderne i at rådne i våde tider. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på ca. 45 år.


Petrus vinificeres fra 6 forskellige parceller på klassisk vis, men med uhyre høj fokus og præcision på hver enkelt detalje. Druerne plukkes ad flere gange, hvor de enkelte bær udvælges gang for gang og i chai’et sorteres de en gang til inden de maceres og gæres på cementtanke. Kun de absolut bedste vine blandes til Grand Vin, for der er kun én Petrus, Chateau Petrus.


Vinene lagrer på 50 % nye fade der alle fyldes med vand i nogle uger inden de skal i brug. Det gøres for at trække den kraftigste tannin ud. Lagringen varer typisk 16-20 måneder afhængig af årgangen. Vinene lagrer yderligere et år på flaske inden frigives.


Vinen er stærkt allokeret og kan ikke købes gennem webshoppen.

Forespørgsel kan rettes til henrik@vintageonly.dk

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.