Ribera del Duero – Bodega De Blas Serrano

De Blas Serrano er grundlagt i 2005 og kommercialiserer sig først i 2009, og altså et ganske ungt vineri i et af Spaniens mest kendte vindistrikter.

Det overordnede ønske er at producere den højest opnåelige kvalitet af druer, men på en meget miljøbevidst facon, så man giver mest muligt tilbage til naturen.

Sophie Kuhn der laver vinen stammer fra Alsace, og har erfaring fra så forskellige vingårde som Olivier Leflaive, Chateau Cheval Blanc, Cave de Tain l’Hermitage og andre steder i Toscana og Australien.

Alle vinmarker ligger højt, mellem 830 og 950 meter over havets overflade og er en del af fastlandsklimaet. Det betyder kolde vintre med sne og frost, samt en varme om sommeren omkring 30 grader, men med kølige nætter.

Jordbunden varierer mellem kalksten, rødsandet ler og lermergel.

Vinstokkene er mellem 15 og 130 år gamle og 95 % er Tinta del Pais, den lokale klon af Tempranillo, samt 5 % Albillo Mayor, en af de lokale kloner af den grønne Albillo.

Vinene fra De Blas Serrano balancerer det klassiske Ribera del Duero hvor saft og kraft, går hånd i hånd med fadenes krydderi til vinen. Her er masser af “full body” men også en elegance der får dig til at hæve glasset en ekstra gang.

Vine fra Bodega De Blas Serrano

 • 2015 De Blas Serrano, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

  kr. 320,00

  De Blas Serrano er navnet på bodegaen grundlagt i 2005, men også navnet på denne vin.

  De 7 parceller der høstes fra til denne vin, ligger alle højt omkring byerne Fuentelcésped og Fuentespina. De er alle beplantet med den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo. Vinstokkene er som minimum 50 år gamle.

  Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. 50 % gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring, den anden halvdel gennemgår både gæring og malo på barriques. Herefter tilbringer vinen ca. 17 måneder på franske barriques.

  Årgang 2015 er drikkeklar, men du kan med fordel gemme den i kælderen endnu nogle år.

  Det her er Ribera del Duero med dyb mørk frugt og et flot behersket fadpræg. Jeg vil klart anbefale at dekantere vinen et par timer eller mere hvis du kan nå det.

 • 2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

  Original price was: kr. 240,00.Current price is: kr. 170,00.

  Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.

  Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.

  Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.

  Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.