Penedès – Can Descregut

Can Descregut i Penedès drives af Marc Mila og hans kone. Domainets i alt 30 ha drives økologisk og efter biodynamiske principper. De laver stille vine, men er også et af de kun 10 vinerier der laver Corpinnat. Corpinnat er den appellation der svarer til Champagne i Frankrig.

Vinene herfra er langt fra sædvanlige vine. De udmærker sig ved at være dyrket på lokale druesorter, der alle er gæret ved egen hjælp og naturen får lov at gøre det meste selv. Men alt er under fuld kontrol. Vinene har en retning, og den er rettet mod det gastronomiske univers.

Deres Corpinnat er knastør, hvidvinene er sprællevende med god syre og den røde sin helt egen på den lokale drue Sumoll.


Vine fra Can Descregut

  • 2018 Fera Ferotge,Sumoll, Can Descregut, Penedès

    kr. 120,00

    Fera Ferotge er sin helt egen vin og kan ikke sammenlignes med andre spanske vine.

    Druen den laves på er Sumoll. En lokal drue i Penedes med en gammel historie. Oprindeligt lavede man vin til drueplukkerne og andre arbejdere i vinmarkerne på Sumoll, men var i en tid hvor de lyse farver i vinene ikke var anset som kvalitetsvine.

    I dag passer den perfekt ind i de vintyper der nydes mange af. Frugten er som en Pinot Noir, blandet med Gamay og Nebbiolo. Syren og strukturen minder en del om Piemonte-vinene, særligt Barbaresco og Barolo. Det er også en vin med lang holdbarhed, men alt efter temperament kan den også nydes ung. Helt som vinene fra Piemonte.

    Den er lys i farven, kræver store glas og gerne en tur i karaffel inden servering.

     

  • 2018 Corpinnat Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès

    kr. 95,00

    Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 11 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.

    Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom.

    Corpinnat Reserva Brut Nature fremstilles på ca. 60% Xarel-Lo, 35% Macabeu og 5% Parellada.

    Alle Corpinnats fra Can Descregut lagres i min. 24 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 6 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres der. Det er også her på flasken at at vinens fine bobler bliver til ved hjælp af naturlig gær.

    Corpinnat’en degorgeres i takt med efterspørgslen for at bevare friskheden i vinen. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature.

    Vinen har mange små fine bobler. Duften er aromatisk og tryller med din lugtesans, og smagen er knastør. Sådan som man gerne vil have den i sydens sol. Den er så forfriskende og læskende at det er meget svært at sige nej tak til et glas mere.

     

  • 2015 Corpinnat Memoria Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès

    kr. 185,00

    Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 10 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.

    Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom. Memoria fra Can Descregut lagres i min. 60 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 8 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres i yderligere 5 år.

    Memoria er en vin høstet af Xarel-Lo og Macabeu fra stokke der har rundet 50 år. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature. Vinene degorgeres løbende for at bevare mest mulig friskhed i vinene.

    Vinen har mange små fine bobler. Duften er dyb og med meget friske noter. Smagen er knastør og sidder i munden med sin vibrerende syre. Du kan sagtens lagre Memoria i yderligere 3-5 år efter temperement.

     

  • 2019 Òrbites Improbables Blanco, Can Descregut, Penedès

    kr. 190,00

    Òrbites Improbables er en orangevin. Den er blandet af de tre druer, 80% Xarel-Lo, 10% Xarel-Lo Vermell og 10% Moscatel.

    Druerne koldmaceres og gæres med skallerne. Herefter lagres den 3 måneder i amforaer af ler inden den klares og lagres yderligere 3 måneder.

    Det er en enorm aromatisk vin, med både frugtsyre samt en anelse tannin. Den spænder vidt ind i det gastronomiske univers, og den der vælger rødvinen fra og går på orangevin, får en interessant sparring til maden.

    Det her er en vin man ikke lige kan slippe igen, det er den simpelthen for interessant til.

     

  • 2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès

    kr. 125,00

    Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.

    Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.

    Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.

    Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.

     

  • 2018 Vermell Blanco, Can Descregut, Penedès

    kr. 125,00

    Vermell fra Can Descregut er en hvidvin lavet på den røde variant af Xarel Lo med tilnavnet Vermell.

    Med bind for øjnene kan man fornemme det bid vinen har som minder lidt om den måde en let rød vin kan have. Den er dog klart at sende i retning af en hvidvin rent gastronomisk.

     

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.