Sancerre – Alexandre & Antoine Vetois

Kontakten til Vetois tvillingerne sker gennem Jérémy Arnaud fra Chablis.

Jérémy har gennem et par år teaset de her unge brødre for mig, men problemet har været at de ikke har haft vin nok til at exportere.

En af de bedste veje at gå, for at finde nye lovende talenter har for mig været at spørge dem der i forvejen er dygtige, nogle af dem med fingeren på pulsen, og sådan kom aftalen i stand med Alexandre og Antoine Vetois fra Crézancy-en-Sancerre.

De stammer fra en vindyrker familie, med et brændende ønske om at lave deres egne vine. De starter deres eventyr i 2019 med at erhverve en lille flig af enkeltmarken “Clos du Roy” som består af kalkstensholdig jord.

Med hjælp fra en ven, låner de nogle lokaler og indretter sig med udstyr så de er klar til at lave vin under eget tag fra årgang 2021.

Med bare 1,44 ha. er produktionen begrænset til ca. 4000 flasker om året, men mere er på vej. Fra 2021-2023 er yderligere 3 plots plantet til med dels Sauvignon Blanc på et plateau af gammel havbund med masser af muslingeskaller i jorden, men de har også valgt at plante Pinot Blanc som før vinlusens hærgen var en udbredt druesort netop her. Det sidste plot er Sauvignon Blanc på “La Côte” udenfor byen Champtin som skal bruges til en separat cuvée på et senere tidspunkt.

Vetois brødrene er ved at konvertere til økologisk certificerede vine. De har fra begyndelsen dyrket alt efter biodynamiske principper.

  • 2020 Sancerre Blanc, Clos du Roy, Alexandre & Antoine Vetois

    kr. 375,00

    Le Clos du Roy er en af de få enkeltmarks-parceller i Sancerre som er beskyttet af stenmure hele vejen rundt. Den ligger i Champtin omkring byen Crézancy-en-Sancerre.

    Vetois nyder godt af et beskedent stykke jord på blot 0,21 ha, noget der i gode årgange med pæne kvantiteter kan give 1200 flasker.

    Med en gunstig beliggenhed på toppen af Clos’en der vender mod syd, nyder vinstokkene godt af sol fra morgen til aften. Stokkene er plantet tilbage i 1992 og har derfor i dag en fantastisk ydeevne, både i kvalitet og kvantitet.

    Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt. Med den største respekt for miljøet, den jord stokkene står plantet i, og udelukkende naturens egne materialer arbejder de to brødre året rundt hen imod at dyrke de sundeste druer af højeste kvalitet for at lave de optimale vine.

    Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere mindst 10 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst. Ingen herbicider, ingen pesticider, bare 100 % Sauvignon Blanc druer.

     

  • 2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois – Magnum

    kr. 500,00

    Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.

    Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.

    Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.

    Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.

    Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.

  • 2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois

    kr. 250,00

    Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.

    Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.

    Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.

    Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.

    Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.