2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois – Magnum

2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois – Magnum

kr. 650,00

Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.

Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.

Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.

Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.

Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.

Sammenlign vare

Kontakten til Vetois tvillingerne sker gennem Jérémy Arnaud fra Chablis.

Jérémy har gennem et par år teaset de her unge brødre for mig, men problemet har været at de ikke har haft vin nok til at exportere.

En af de bedste veje at gå, for at finde nye lovende talenter har for mig været at spørge dem der i forvejen er dygtige, nogle af dem med fingeren på pulsen, og sådan kom aftalen i stand med Alexandre og Antoine Vetois fra Crézancy-en-Sancerre.

De stammer fra en vindyrker familie, med et brændende ønske om at lave deres egne vine. De starter deres eventyr i 2019 med at erhverve en lille flig af enkeltmarken “Clos du Roy” som består af kalkstensholdig jord.

Med hjælp fra en ven, låner de nogle lokaler og indretter sig med udstyr så de er klar til at lave vin under eget tag fra årgang 2021.

Med bare 1,44 ha. er produktionen begrænset til ca. 4000 flasker om året, men mere er på vej. Fra 2021-2023 er yderligere 3 plots plantet til med dels Sauvignon Blanc på et plateau af gammel havbund med masser af muslingeskaller i jorden, men de har også valgt at plante Pinot Blanc som før vinlusens hærgen var en udbredt druesort netop her. Det sidste plot er Sauvignon Blanc på “La Côte” udenfor byen Champtin som skal bruges til en separat cuvée på et senere tidspunkt.

Vetois brødrene er ved at konvertere til økologisk certificerede vine. De har fra begyndelsen dyrket alt efter biodynamiske principper.

 

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Kommune

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.