Champagne – Maurice Grumier

Maurice Grumier

 

Historien kort.

Maurice Grumier producerer Champagne i Marne-dalen, tæt på epicentret af Champagne, byen Epernay. 

Familien Grumier har siden 1743 dyrket druer her, men først i 1928 valgte Amand Grumier at beholde høsten selv i stedet for at sælge til de store huse, for istedet at udgive sin første Champagne under eget navn. Dét er der siden kommet flere cuvéer ud af. Da Fabien Grumier overtog driften sammen med sin hustru i 2005, skubbede de yderligere til udviklingen af domainet.

 

De fornuftige tanker.

Filosofien er klar. Jorden dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper, de er HVE certificerede og tanken om at give tilbage hvad man har brugt, synes helt naturlig. Dvs. størst mulig respekt for jorden, planterne, og ikke mindst vandet under jorden, for at få det bedste til sine vine og til dig som forbruger. Målet om at nå højest mulig kvalitet er en evig jagt på små forbedringer, og målet er altoverskyggende. Vinene skal afspejle størst mulig aftryk af sit terroir og druetypicitet. Og det gør de!

 

Domainet i tal.

Der dyrkes druer på i alt 8,5 ha. Fra dem høstes årligt druer svarende til ca. 70.000 flasker vin. 

Tilplantingen er pt. 20 % Chardonnay, 25 % Pinot Noir og resten, 55 % er Pinot Meunier. 

Vinstokkene er i gennemsnit ca. 25 år, og de ældste er 45-50 år.

Der vinificeres i store gamle fade, og nogle vine fadlagres yderligere op til 12 mdr i fade. Ca. 10 % af fadene fornyes hvert år.

Vine fra Maurice Grumier

 • Champagne Brut Nature, Instant Nature, Maurice Grumier

  kr. 225,00

  Instant Nature er for dem der holder af helt tør Champagne. Den er ikke tilsat nogen dosage, deraf navnet Nature.
  Den er blandet som Perpetuelle af lige dele af de tre druer, Meunier, Pinot Noir og Chardonnay. Basisvinen udgør 60% af vinen og er fra 2014 blandet med 40% reservevin fra Soleraen startet i 2005.
  Den er ren, lækker og lige til.

 • Champagne Rosé Extra Brut, Les Rosiers, Maurice Grumier

  kr. 325,00

  100% Pinot Noir

  Ren Pinot uden malolaktisk gæring fra enkeltmarken Les Rosiers i Vallée de la Marne. Mosten ligger med skindkontakt i 36-48 timer timer for at trække farven ud. Årgang 2015 er vinificeret på træ og delvist lagret på fade. Ikke klaret og ikke filtreret før aftapning på flaske. Tappet April 2016

  Den er lavet som en lys rød vin Rosé de Saignée, og er ikke tilsat rødvin for at opnå en vis farve.
  Den minder om en lys Bourgogne med høj intensitet og en frisk flot duft af bl.a. skovjordbær. Kan du lide Pinot Noir, er du hurtigt solgt til Les Rosiers.

  Dosage 4 gr/l.

 • Champagne Extra Brut, Solera, Maurice Grumier

  kr. 450,00

  Solera er Maurice Grumier’s mest ikoniske vin. Vinen er kun tappet i 1000 eksemplarer og er en ren Solera-vin baseret på vin fra 2005-2011.
  Soleravinen lagrer på barrique og er sammenstukket af de 3 hoveddruer i Champagne. Denne vin er tappet i April 2012 og har indtil foråret 2020 været lagret i kældrene hos Grumier.
  Der er meget at smage på i denne flaske, men det gode er, at det smager fantastisk.

  Dosage 2,2 gr/l.

 • 2011 Champagne Extra Brut, Les Plates Pierres, Maurice Grumier

  kr. 300,00

  2011 Les Plates Pierres er en usædvanlig lækker flaske årgangschampagne. Den er moden og klar til at blive nydt. Den er blandet er 62% Chardonnay og 38% Pinot Noir som dyrkes på en parcel på 1,4 ha med 30 år gamle vinstokke. Vinen vinificeres dels på stål og dels på fade.

  Den er kun tilsat 3 gr. restsukker pr. liter hvilket gør den til en Extra Brut Champagne. Les Plates Pierres er spændende vin, dens balance er uovertruffen og har en lækker citrussmagende finish og flot længde.

  Dosage 3 gr/l.

 • Champagne Brut, Perpétuelle, Maurice Grumier

  kr. 195,00

  Perpétuelle består af 60 % vin fra høståret 2015 og 40 % vin fra den solera Fabien startede i 2005. Den er blandet af 1/3 af hver af de tre druersorter Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. For en vin i sin klasse besidder den en flot dybde grundet reservevinen fra solera-systemet, men har også et sprødt citrus bid.
  Det er en fyldig og flot aperitifvin, men den kan nemt bruges til din middagsinledning også. En overlegen vin i sin klasse.

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.