Côtes du Rhône – Aurélien Chatagnier

Aurélien Chatagnier

 

Domainet der er grundlagt i 2002 er i dag på ca. 8 ha med vinmarker beliggende i den nordlige af Rhône. Der laves vin fra egne marker i Côte Rôtie, Cornas, Saint-Joseph, Condrieu og fra flere forskellige parceller i den IGP der bærer navnet Collines Rhodaniennes.

Aurélien var ikke stærk i skolen, og hans mor anså ikke sin søn som den boglige type, så hun skubbede ham ud i arbejde. Han fik job hos Jean-Luc Jamet hvor han arbejdede i hans vinmarker og senere også hos Francois Villard hvor han også hjalp med at lave vin. 

Villard så hans indlysende talent og hjalp ham med at starte sin egen business. Først med en hektar lejet jord i Saint-Joseph og derfra har han bygget sit domaine op som det ser ud i dag.

Aurélien dyrker alle arealer uden brug af sprøjtemidler og har gjort det i mange år. Han har fra 2019 valgt at konvertere, som den 5 årige periode kaldes, for at opnå certifikat som Bio-producent. Det vil sige at han fra 2024 kan nå målet og sætte AB mærkatet på sine flasker.

Alle druer til de røde afstilkes inden de macererer. Der pumpes nænsomt over “puden” 2-3 gange dagligt. Efter presningen gæres udelukkende med den tilstedeværende naturgær. Det foregår ved ca. 30 grader primært  på stål eller i glasfibertanke.

Der benyttes næsten udelukkende barriques til lagring af både de hvide og røde vine. Der er dog sjældent mere end 10% nye fade i brug.

Vinene er saftige, expressive, terroirtypiske og meget rent smagende.

Vinene fortæller med al tydelighed historien om et stort talent, Auréliens vine er af meget høj kvalitet.

Vine fra Aurélien Chatagnier

  • 2022 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

    kr. 240,00

    Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

    Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2022

     

     

  • 2021 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

    kr. 225,00

    Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

    Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021

     

     

  • 2021 Cornas, Aurélien Chatagnier

    kr. 450,00

    Syrah druerne til Cornas kommer fra Auréliens gode kammerat der dyrker dem helt efter hans egne foreskrifter. Biodynamisk som hans egne marker.

    Kammeraten får druer til Condrieu i bytte for sine druer.

    Alle klaser afstilkes ved ankomst til vineriet og macereres 4-5 dage med pump over 3 gange dagligt. De gæres i i glasfibertanke eller rustfrit stål ved 30-32 grader.

    Vinen lagres på barrique i 14-15 måneder inden den tappes uden filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021

  • 2020 Cornas, Aurélien Chatagnier

    kr. 440,00

    Syrah druerne til Cornas kommer fra Auréliens gode kammerat der dyrker dem helt efter hans egne foreskrifter. Biodynamisk som hans egne marker.

    Kammeraten får druer til Condrieu i bytte for sine druer.

    Alle klaser afstilkes ved ankomst til vineriet og macereres 4-5 dage med pump over 3 gange dagligt. De gæres i i glasfibertanke eller rustfrit stål ved 30-32 grader.

    Vinen lagres på barrique i 14-15 måneder inden den tappes uden filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2020

  • 2022 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

    kr. 110,00

    100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne ligger i 350 meters højde og er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

    Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

    Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2022

  • 2021 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

    kr. 110,00

    100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne ligger i 350 meters højde og er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

    Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

    Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021

  • 2021 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier – magnum

    kr. 495,00

    La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

    Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

    Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

    Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021

  • 2020 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier – magnum

    kr. 485,00

    La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

    Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

    Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

    Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2020

  • 2021 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier

    kr. 260,00

    La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

    Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

    Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

    Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021.

     

  • 2020 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier

    kr. 250,00

    La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

    Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

    Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

    Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2020

     

  • 2021 Saint-Joseph, Zélée, Aurélien Chatagnier

    kr. 375,00

    Fra udvalgte fade, ofte de bedste parceller i Limony tappes Zelée. Mængden varierer og afhænger af hvor mange fade Aurélien finder ekstraordinære nok.

    Det er meningen at Zelée skal kunne lagres længere tid end f.eks. La Sybarite.

    Den laves helt som de andre vine, afstilkes, afblødning og pump over i 4-5 dage inden presningen finder sted. Spontangæring i glasfibertank eller rustfrit stål og herefter lagring 14-15 måneder på barriques, hvoraf 10-20 % er nye.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021.

     

  • 2020 Saint-Joseph, Zélée, Aurélien Chatagnier

    kr. 365,00

    Fra udvalgte fade, ofte de bedste parceller i Limony tappes Zelée. Mængden varierer og afhænger af hvor mange fade Aurélien finder ekstraordinære nok.

    Det er meningen at Zelée skal kunne lagres længere tid end f.eks. La Sybarite.

    Den laves helt som de andre vine, afstilkes, afblødning og pump over i 4-5 dage inden presningen finder sted. Spontangæring i glasfibertank eller rustfrit stål og herefter lagring 14-15 måneder på barriques, hvoraf 10-20 % er nye.

     

    Billede svarer ikke til varens årgang som er 2020.

     

  • 2020 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

    kr. 100,00

    100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

    Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

    Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

     

     

  • 2019 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier

    kr. 250,00

    La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

    Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

    Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

    Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

     

     

  • 2019 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier – magnum

    kr. 480,00

    La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.

    Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.

    Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.

    Vinen tappes uden klaring eller filtrering.

     

     

  • 2019 Saint-Joseph, Zélée, Aurélien Chatagnier

    kr. 350,00

    Fra udvalgte fade, ofte de bedste parceller i Limony tappes Zelée. Mængden varierer og afhænger af hvor mange fade Aurélien finder ekstraordinære nok.

    Det er meningen at Zelée skal kunne lagres længere tid end f.eks. La Sybarite.

    Den laves helt som de andre vine, afstilkes, afblødning og pump over i 4-5 dage inden presningen finder sted. Spontangæring i glasfibertank eller rustfrit stål og herefter lagring 14-15 måneder på barriques, hvoraf 10-20 % er nye.

     

     

  • 2020 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

    kr. 150,00

    Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

    Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

     

     

     

  • 2020 Condrieu, Aurélien Chatagnier

    kr. 245,00

    Condrieu med en præcision der leger med dine smagsløg.

    Vinen er på 100% Viognier som den skal være, fra to parceller i kommunen Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer i 8- 10 måneder på barriques, hvoraf 10 % fornyes hvert år, inden den tappes på flaske.

    Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer, eller gem den i kælderen og lad den forvandle sig til en mere kompleks vin med stor volume. Den skjulte syre holder vinen i flot balance hele vejen.

     

     

     

  • 2020 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

    kr. 100,00

    Denne hvide sprødhed er en lillesøster til Condrieu.

    Vinen er på 100% Viognier fra parceller i kommunen Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer ca. i 10 måneder på ståltanke inden aftapning.

    Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer til f.eks. asiatiske retter.

     

     

     

  • 2019 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

    kr. 95,00

    Denne hvide sprødhed er en lillesøster til Condrieu.

    Vinen er på 100% Viognier fra parceller i kommunen Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer ca. i 10 måneder på ståltanke inden aftapning.

    Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer til f.eks. asiatiske retter.

     

     

     

  • 2019 Condrieu, Aurélien Chatagnier

    kr. 245,00

    Condrieu med en præcision der leger med dine smagsløg.

    Vinen er på 100% Viognier som den skal være, fra to parceller i kommunen Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer i 8- 10 måneder på barriques, hvoraf 10 % fornyes hvert år, inden den tappes på flaske.

    Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer, eller gem den i kælderen og lad den forvandle sig til en mere kompleks vin med stor volume. Den skjulte syre holder vinen i flot balance hele vejen.

     

     

     

  • 2019 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

    kr. 140,00

    Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

    Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

    Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

    Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

     

     

     

  • 2018 Saint-Joseph, Zélée, Aurélien Chatagnier

    kr. 350,00

    Fra udvalgte fade, ofte de bedste parceller i Limony tappes Zelée. Mængden varierer og afhænger af hvor mange fade Aurélien finder ekstraordinære nok.

    Det er meningen at Zelée skal kunne lagres længere tid end f.eks. La Sybarite.

    Den laves helt som de andre vine, afstilkes, afblødning og pump over i 4-5 dage inden presningen finder sted. Spontangæring i glasfibertank eller rustfrit stål og herefter lagring 14-15 måneder på barriques, hvoraf 10-20 % er nye.

     

     

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.