Rioja / Bizkaiko Txakolina – Oxer Wines

Oxer Bastegieta er en dedikeret, selvlært og kompromisløs vinmager. Han bliver bedre for hvert år, selvom han har lavet mere end 25 årgange. I dag findes hans vine på mange af verdens bedste restauranter, ikke mindst i hjemlandet hvor han har kultstatus.

Med sin store interesse for den baskiske mytologi, eventyr og ikke mindst musik kreerer han nogle af verdens smukkeste etiketter.

Han vælger alt han skal med den største omhu og akkuratesse. Men han er ikke bange for at skubbe grænserne. Han laver orangevin og vin med flor i Txakoli når biologien tillader det. Han arbejder med en målrettethed der med tydelighed sætter sit aftryk i hans vine. De er klare i udtrykket, meget druetypiske, og alle helt friske med en markant syre.

Den første vin fra Oxers hånd er fra 1999, lavet af druer fra vinmarker i Txakoli. Marker som hans far købte mens familien drev en lille restaurant. Vinen skulle serveres til gæsterne i restauranten. På den måde startede han sit vineventyr. En start helt uden viden og erfaring. 

Familien ejer stadig de vinmarker omkring ejendommen Marko i Bizkaiko Txakolina hvorfra 4 af Oxers vine kommer i dag.

De største markbesiddelser findes i den basiske del af Rioja Alavesa.

Han har siden sine første år i Rioja, spenderet hver en tjent euro på at erhverve små parceller med gamle vinstokke. De fleste af vinmarkerne i Rioja Alavesa ligger i ca. 600 meters højde, nogle af dem dateret tilbage til 1903.

Han har også erhvervet en lille højtbeliggende parcel i Toro, hvorfra han laver vinene Kuusu og Matalaz.

Alle vinmarker dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper, hvilket er med til at give vinene det liv og den energi der gør dem så interessante i hver en mundfuld. En anden væsentlig faktor er at alle vine spontangærer og så tillader han kun absolut nødvendig brug af svovl.

Han benytter rustfrit stål, amfora og flere slags fade til lagring og vinificering af sine vine. 

Oxer er som sine vine i evig bevægelse.

Vine fra Oxer Wines

  • 2022 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    kr. 275,00

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinen Marko Gure Arbasoak kommer.  Druerne lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) 60 % og Hondarribi Zuri (Gros Corbu) 10 %, samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) 10 %.

    70 % af vinen spontangærer i ældre foudres og 500 liters franske fade. Resten gæres i ståltank. Herefter lagres vinen ca. 9 måneder på lie’en med samme fordeling mellem fade og stål.

    Aftapningen sker uden filtrering.

    Fra Jyllandsposten 22/10-2023 om 2021 årgangen…

    Dragende, næsten underspillet hvid fra baskerlandet i det nordligste Spanien. Stilistisk helt sin egen, på den måde spejler den sit ophav med stor autenticitet. En præcis vin med nerve og en indre koncentration. Delvist fadgæret og lagret ni måneder på bærmen. Fuld af pærekvæde, saltet citron, halm, et strejf af syltet asie, og røgede sur lie-noter. Smagen er utrolig frisk, fast og præcis, aldrig klæbende eller tung, bare et fast greb, og så kommer der tørret frugt og salte harmonier i finalen. Biodynamisk dyrket. Vin for åbensindede sjæle med trænede ganer og sans for detaljen. 93 point.

    5 Stjerner

  • 2023 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

    kr. 400,00

    80% Viura, 10% Calagraño,  10% Malvasía Riojana er 2023 blandingen. Alle fra vinstokke i Rioja Alavesa der er omkring 100 år gamle.

    Spontan gæring foregår i rustfri ståltanke, hvorefter vinen hældes på brugte franske fade på 600 liter hvor den lagres på lie’en. Efter ca. 7 måneder tappes den uden filtrering.

    Navnet Iraun betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

     

  • 2023 Tartalo, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.400,00

    Tartalo stammer fra en blot 0,7 ha stor vinmark fra 1920, beliggende i 600 meters højde i Rioja Alavesa. På marken vokser druerne Tempranillo, Viura og Graciano, og alle benyttes til blandingen.

    Druerne afstilkes helt og vinificeres i åbne franske fade på 1000 liter. Den malolaktiske gæring sker på franske 600 liters fade hvor den også lagres efterfølgende 12 måneder.

    Vinen er Oxers topvin. En vin der klart bør gemmes, men dens ungdommelige saftighed vidner om en helt igennem stor vin der ikke bider, fordi tanninerne er perfekt modne og balancerer på et knivsæg med frugtsyren.

    Navnet Tartalo stammer fra en stor enøjet kæmpe fra den baskiske mytologi og er portrætteret på flaskens smukke etikette.

     

     

     

  • 2021 Tartalo, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.400,00

    Tartalo stammer fra en blot 0,7 ha stor vinmark fra 1920, beliggende i 600 meters højde i Rioja Alavesa. På marken vokser druerne Tempranillo, Viura og Graciano, og alle benyttes til blandingen.

    Druerne afstilkes helt og vinificeres i åbne franske fade på 1000 liter. Den malolaktiske gæring sker på franske 600 liters fade hvor den også lagres efterfølgende 12 måneder.

    Vinen er Oxers topvin. En vin der klart bør gemmes, men dens ungdommelige saftighed vidner om en helt igennem stor vin der ikke bider, fordi tanninerne er perfekt modne og balancerer på et knivsæg med frugtsyren.

    Navnet Tartalo stammer fra en stor enøjet kæmpe fra den baskiske mytologi og er portrætteret på flaskens smukke etikette.

     

     

     

  • 2023 Marko Terlegiz, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    kr. 450,00

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra Marko vinene kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng).

    Marko Terlegiz er seneste og vildeste skud fra Oxers hånd. Druerne macererer i 2500 liters østrigske Stockinger foudres med naturlige gærceller. Herefter ligger den endnu 7 måneder på lie’n på hhv. 600 liters brugte franske egefade og den foudres den er gæret i. Det er den hidtil mest mineralske vin han har lavet i Txakoli, men også den mest udfordrende i kompleksitet og længde. Oxer kalder den for hans Grand Cru fra Txakoli.

    Giv den gerne tid i kælderen hvis du har tålmodighed.

  • 2023 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

    kr. 425,00

    Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarkerne til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

    Vinen gæres i foudres på 1000 liter og den malolaktiske gæring sker i brugte 600 liters franske fade. Vinen lagrer på samme fade i samlet 10 måneder. Før aftapning tilbringer den 2 måneder på cement æg.

    Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

     

     

  • 2023 Ahari, Rioja, Oxer Wines

    kr. 375,00

    Ahari er en af de nyere røde Rioja vine fra Oxer Wines. Efter opkøb af gamle parceller beplantet med Graciano, har Oxer valgt fra og med 2020 årgangen at erstatte den tidligere Artillero med Ahari. Ud over 70 % Tempranillo består den af 20 % Graciano fra kalkholdige skråninger, samt 10 % Viura. Druerne plukkes fra i alt 6 forskellige plots i omkring 600 meters højde. Vinmarkerne er ligger i Rioja Alavesa og er som alle andre i Oxers besiddelse ret gamle og her dateres de tilbage til 1942.

    Vinen gæres i foudres, den malolaktiske gæring sker i brugte franske fade på 500 og 600 liter hvor den fortsætter sin lagring i 11 måneder inden aftapning uden filtrering.

    Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.

    Navnet Ahari refererer til en rød alf fra den baskiske mytologi som går ud om natten og skræmmer folk for sjov.

     

  • 2022 Ahari, Rioja, Oxer Wines

    kr. 375,00

    Ahari er en af de nyere røde Rioja vine fra Oxer Wines. Efter opkøb af gamle parceller beplantet med Graciano, har Oxer valgt fra og med 2020 årgangen at erstatte den tidligere Artillero med Ahari. Ud over 70 % Tempranillo består den af 20 % Graciano fra kalkholdige skråninger, samt 10 % Viura. Druerne plukkes fra i alt 6 forskellige plots i omkring 600 meters højde. Vinmarkerne er ligger i Rioja Alavesa og er som alle andre i Oxers besiddelse ret gamle og her dateres de tilbage til 1942.

    Vinen gæres i foudres, den malolaktiske gæring sker i brugte franske fade på 500 og 600 liter hvor den fortsætter sin lagring i 11 måneder inden aftapning uden filtrering.

    Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.

    Navnet Ahari refererer til en rød alf fra den baskiske mytologi som går ud om natten og skræmmer folk for sjov.

     

  • 2023 Kalamity, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.100,00

    Kalamity er et kraftværk. Sirligt pakket ind til dig der vil have det absolut bedste fra Rioja Alta og Alavesa. Ideen her er at blande flere druer, Tempranillo, Garnacha, Viura og Garnacha Blanca som vokser side om side, sådan som de er plantet for 100 år siden og sådan som man har en gammel tradition for at gøre i Rioja. Garnacha druerne kommer dog fra en vinmark beliggende i 580 meters højde omkring Cardenas i Rioja Alta og dateres tilbage til 1903. Resten af druerne høstes fra vinmarker i 600 meters højde som har passeret 100 år.

    Bortset fra enkelte år, plukkes og vinificeres druerne sammen. Udblødning og gæring foregår i åbne kar, mens lagring sker i 600 liters fade af fransk eg. Inden aftapning ligger vinen på cementæg i 2 måneder.

    Vinen er til fremtiden og bør gemmes mindst 5, men gerne 10 år, for at udløse det fulde potentiale, men det fede ved Oxers vine er at de kan nydes som unge også.

    En vin med et enormt duftspekter, mineralitet og længde. Gem den hvis du kan, men ikke for min skyld.

     

     

     

  • 2022 Kalamity, Rioja, Oxer Wines – magnum

    kr. 2.400,00

    Kalamity er et kraftværk. Sirligt pakket ind til dig der vil have det absolut bedste fra Rioja Alta og Alavesa. Ideen her er at blande flere druer, Tempranillo, Garnacha, Viura og Garnacha Blanca som vokser side om side, sådan som de er plantet for 100 år siden og sådan som man har en gammel tradition for at gøre i Rioja. Garnacha druerne kommer dog fra en vinmark beliggende i 580 meters højde omkring Cardenas i Rioja Alta og dateres tilbage til 1903. Resten af druerne høstes fra vinmarker i 600 meters højde som har passeret 100 år.

    Bortset fra enkelte år, plukkes og vinificeres druerne sammen. Udblødning og gæring foregår i åbne kar, mens lagring sker i 600 liters fade af fransk eg. Inden aftapning ligger vinen på cementæg i 2 måneder.

    Vinen er til fremtiden og bør gemmes mindst 5, men gerne 10 år, for at udløse det fulde potentiale, men det fede ved Oxers vine er at de kan nydes som unge også.

    En vin med et enormt duftspekter, mineralitet og længde. Gem den hvis du kan, men ikke for min skyld.

     

     

     

  • 2022 Kalamity, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.100,00

    Kalamity er et kraftværk. Sirligt pakket ind til dig der vil have det absolut bedste fra Rioja Alta og Alavesa. Ideen her er at blande flere druer, Tempranillo, Garnacha, Viura og Garnacha Blanca som vokser side om side, sådan som de er plantet for 100 år siden og sådan som man har en gammel tradition for at gøre i Rioja. Garnacha druerne kommer dog fra en vinmark beliggende i 580 meters højde omkring Cardenas i Rioja Alta og dateres tilbage til 1903. Resten af druerne høstes fra vinmarker i 600 meters højde som har passeret 100 år.

    Bortset fra enkelte år, plukkes og vinificeres druerne sammen. Udblødning og gæring foregår i åbne kar, mens lagring sker i 600 liters fade af fransk eg. Inden aftapning ligger vinen på cementæg i 2 måneder.

    Vinen er til fremtiden og bør gemmes mindst 5, men gerne 10 år, for at udløse det fulde potentiale, men det fede ved Oxers vine er at de kan nydes som unge også.

    En vin med et enormt duftspekter, mineralitet og længde. Gem den hvis du kan, men ikke for min skyld.

     

     

     

  • 2023 Kalamity White, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.100,00

    60% Viura, 10% Calagraño, 30% Garnacha Blanca, Maturana Blanca,  Malvasía Riojana og Torrontés. Således lyder blandingen, som dog kan variere fra år til år. Alle fra vinstokke i Rioja Alavesa, med undtagelse af Garnacha Blanca som kommer fra Rioja Alta. Stokkene er omkring 100 år gamle.

    Kalamity White er modsvaret til den røde Kalamity, som ifølge Oxer er vin i Grand Cru niveau. Alle druesorter står plantet på samme marker som til den røde udgave, og der er stokke nok til at give i alt ca. 2100 flasker. Vinmarkerne ligger i ca. 600 meters højde.

    Druerne til vinen presses i hele klaser, gæres ved hjælp af egne gærkulturer. Det hele i rustfrit stål, herefter hældes vinen på 600 liters brugte fade hvor den malolaktiske gæring og efterfølgende lagring i 10 måneder foregår.

    Det her er den første hvide Rioja jeg har smagt med citrusnoter, den er så frisk, så lang og rig i sin smag. Det er en vin der flytter grænser for hvad de hvide druesorter kan udrette under de rette forhold.

     

  • 2022 Kalamity White, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.100,00

    60% Viura, 10% Calagraño, 30% Garnacha Blanca, Maturana Blanca,  Malvasía Riojana og Torrontés. Således lyder blandingen, som dog kan variere fra år til år. Alle fra vinstokke i Rioja Alavesa, med undtagelse af Garnacha Blanca som kommer fra Rioja Alta. Stokkene er omkring 100 år gamle.

    Kalamity White er modsvaret til den røde Kalamity, som ifølge Oxer er vin i Grand Cru niveau. Alle druesorter står plantet på samme marker som til den røde udgave, og der er stokke nok til at give i alt ca. 2100 flasker. Vinmarkerne ligger i ca. 600 meters højde.

    Druerne til vinen presses i hele klaser, gæres ved hjælp af egne gærkulturer. Det hele i rustfrit stål, herefter hældes vinen på 600 liters brugte fade hvor den malolaktiske gæring og efterfølgende lagring i 10 måneder foregår.

    Det her er den første hvide Rioja jeg har smagt med citrusnoter, den er så frisk, så lang og rig i sin smag. Det er en vin der flytter grænser for hvad de hvide druesorter kan udrette under de rette forhold.

     

  • 2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines

    kr. 195,00

    Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.

    Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.

    Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…

     

     

  • 00
    Days
    00
    Hours
    00
    Mins
    00
    Secs

    Available45

    Sold0

    2022 Marko Skin, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    Original price was: kr. 350,00.Current price is: kr. 275,00.

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene MarkoMarko Gure Arbasoak og Marko Skin kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen. Marko Skin er resultatet af udvalgte druer fra de ældste vinstokke. Druerne ligger i amforaer i 8 dage med skindet inden de bringes til gæring i ståltanke. Den lagres herefter i 8 måneder på franske fade med skindkontakt. Resultatet er en orangevin fra Nordspanien. En vin med en stærk karakter, hvor duften er præget af tørrede appelsinskaller, og hvor frugten i vinen virker levende grundet den flotte syre. En ret flot vin der har scoret 93 point i Wine Advocate.

     

  • 2021 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    kr. 275,00

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinen Marko Gure Arbasoak kommer.  Druerne lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) 60 % og Hondarribi Zuri (Gros Corbu) 10 %, samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) 10 %.

    70 % af vinen spontangærer i ældre foudres og 500 liters franske fade. Resten gæres i ståltank. Herefter lagres vinen ca. 9 måneder på lie’en med samme fordeling mellem fade og stål.

    Aftapningen sker uden filtrering.

    Fra Jyllandsposten 22/10-2023 

    Dragende, næsten underspillet hvid fra baskerlandet i det nordligste Spanien. Stilistisk helt sin egen, på den måde spejler den sit ophav med stor autenticitet. En præcis vin med nerve og en indre koncentration. Delvist fadgæret og lagret ni måneder på bærmen. Fuld af pærekvæde, saltet citron, halm, et strejf af syltet asie, og røgede sur lie-noter. Smagen er utrolig frisk, fast og præcis, aldrig klæbende eller tung, bare et fast greb, og så kommer der tørret frugt og salte harmonier i finalen. Biodynamisk dyrket. Vin for åbensindede sjæle med trænede ganer og sans for detaljen. 93 point.

    5 Stjerner

  • 2021 Marko Loretxoa, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    kr. 325,00

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko, Marko Gure Arbasoak, Marko Skin og Marko Loretxoa kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen. Marko Loretxoa er tilmed lagret på egetræsfade under flor.

     

  • 2022 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

    Original price was: kr. 400,00.Current price is: kr. 250,00.

    80% Viura, 9% Calagraño, 4% Garnacha Blanca, 3% Maturana Blanca and 3% Malvasía Riojana. Således lyder blandingen, som dog kan variere fra år til år. Alle fra vinstokke i Rioja Alavesa der er omkring 100 år gamle produceres vinen Iraun.

    Spontan gæring foregår i rustfri ståltanke, hvorefter vinen hældes på brugte franske fade på 600 liter hvor den lagres på lie’en. Efter ca. 7 måneder tappes den uden filtrering.

    Navnet Iraun betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

     

  • 2021 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

    kr. 425,00

    Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarkerne til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

    Vinen gæres i fodres på 1000 liter og den malolaktiske gæring sker i brugte 600 liters franske fade. Vinen lagrer på samme fade i samlet 10 måneder. Før aftapning tilbringer den 2 måneder på cement æg.

    Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

     

     

  • 2020 Kuusu, Toro, Oxer Wines

    Original price was: kr. 695,00.Current price is: kr. 575,00.

    Kuusu er en helt ny vin fra Oxer Wines.

    Et opkøb af en lille gammel parcel i Toro, dateret tilbage til 1920, har Oxer nu lavet sin første vin fra et område der mest er kendt for meget tunge og sødmefulde vine. Marken der ligger i 600 meters højde er beplantet med Tinta de Toro som er det lokale navn for Tempranillo og lidt Albillo Mayor.

    Vinen gæres i åbne fade, foudres og i cement æg (amfora) og lagres ca. 13 måneder i foudres inden aftapning.

    Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.

    Kuusu er det baskiske navn for et fugleskræmsel. I den baskiske mytologi jager Kuusu de onde ånder væk.

    Der blev tappet 903 flasker i årgang 2020.

  • 2020 Ahari, Rioja, Oxer Wines

    kr. 375,00

    Ahari er en af de nyere røde Rioja vine fra Oxer Wines. Efter opkøb af gamle parceller beplantet med Graciano, har Oxer valgt fra og med 2020 årgangen at erstatte den tidligere Artillero med Ahari. Ud over 70 % Tempranillo består den af 20 % Graciano fra kalkholdige skråninger, samt 10 % Viura. Druerne plukkes fra i alt 6 forskellige plots i omkring 600 meters højde. Vinmarkerne er ligger i Rioja Alavesa og er som alle andre i Oxers besiddelse ret gamle og her dateres de tilbage til 1942.

    Vinen gæres i foudres, den malolaktiske gæring sker i brugte franske fade på 500 og 600 liter hvor den fortsætter sin lagring i 11 måneder inden aftapning uden filtrering.

    Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.

    Navnet Ahari refererer til en rød alf fra den baskiske mytologi som går ud om natten og skræmmer folk for sjov.

     

  • 2021 Marko Terlegiz, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    kr. 450,00

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra Marko vinene kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng).

    Marko Terlegiz er seneste og vildeste skud fra Oxers hånd. Druerne macererer i 2500 liters østrigske Stockinger foudres med naturlige gærceller. Herefter ligger den endnu 7 måneder på lie’n på hhv. 600 liters brugte franske egefade og den foudres den er gæret i. Det er den hidtil mest mineralske vin han har lavet i Txakoli, men også den mest udfordrende i kompleksitet og længde. Oxer kalder den for hans Grand Cru fra Txakoli.

    Giv den gerne tid i kælderen hvis du har tålmodighed.

  • 2020 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

    kr. 400,00

    Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

    Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

    Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

     

     

  • 2019 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

    kr. 375,00

    Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

    Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

    Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

     

     

  • 2021 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

    kr. 375,00

    Fra Viura vinstokke i Rioja Alavesa, der er 100 år gamle produceres Iraun. Navnet betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen tilsættes få procent Garnacha Blanca afhængig af årgang. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

     

  • 2020 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    Original price was: kr. 275,00.Current price is: kr. 200,00.

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

     

  • 2020 Kalamity, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.100,00

    Kalamity er et kraftværk. Sirligt pakket ind til dig der vil have det absolut bedste fra Rioja Alta og Alavesa. Ideen her er at blande flere druer, Tempranillo, Garnacha, Viura og Garnacha Blanca, sådan som man har en gammel tradition for at gøre i Rioja. Garnacha druerne kommer fra en vinmark beliggende i 580 meters højde omkring Cardenas i Rioja Alta og dateres tilbage til 1903. Tempranillo druerne høstes fra vinmarker i 600 meters højde som har passeret 100 år.

    Druerne vinificeres hver for sig, på dels stål, cement æg, og foudres af fransk eg. Efter lagring blandes den endelige cuvée, hvor andelen af Tempranillo og Garnacha er nogenlunde lige stor.

    Vinen er til fremtiden og bør gemmes mindst 5, men gerne 10 år, for at udløse det fulde potentiale. En vin med et enormt duftspekter, mineralitet og længde. Gem den hvis du kan!

     

     

     

  • 2019 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

    kr. 375,00

    Fra Viura vinstokke i Rioja Alavesa, der er 100 år gamle produceres Iraun. Navnet betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen tilsættes få procent Garnacha Blanca afhængig af årgang. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

     

  • 2019 Tartalo, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.400,00

    Tartalo stammer fra en blot 0,7 ha stor vinmark fra 1920, beliggende i 600 meters højde i Rioja Alavesa. På marken vokser druerne Tempranillo, Viura og Graciano, og alle benyttes til blandingen.

    Druerne afstilkes helt og vinificeres i åbne franske fade på 1000 liter. Den malolaktiske gæring sker på franske 600 liters fade hvor den også lagres efterfølgende 12 måneder.

    Vinen er Oxers topvin. En vin der klart bør gemmes, men dens ungdommelige saftighed vidner om en helt igennem stor vin der ikke bider, fordi tanninerne er perfekt modne og balancerer på et knivsæg med frugtsyren.

    Navnet Tartalo stammer fra en stor enøjet kæmpe fra den baskiske mytologi og er portrætteret på flaskens smukke etikette.

     

     

     

  • 2018 Kalamity, Rioja, Oxer Wines

    kr. 1.100,00

    Kalamity er et kraftværk. Sirligt pakket ind til dig der vil have det absolut bedste fra Rioja Alta og Alavesa. Ideen her er at blande flere druer, Tempranillo, Garnacha, Viura og Garnacha Blanca, sådan som man har en gammel tradition for at gøre i Rioja. Garnacha druerne kommer fra en vinmark beliggende i 580 meters højde omkring Cardenas i Rioja Alta og dateres tilbage til 1903. Tempranillo druerne høstes fra vinmarker i 600 meters højde som har passeret 100 år.

    Druerne vinificeres hver for sig, på dels stål, cement æg, og foudres af fransk eg. Efter lagring blandes den endelige cuvée, hvor andelen af Tempranillo og Garnacha er nogenlunde lige stor.

    Vinen er til fremtiden og bør gemmes mindst 5, men gerne 10 år, for at udløse det fulde potentiale. En vin med et enormt duftspekter, mineralitet og længde. Gem den hvis du kan!

     

     

     

  • 2019 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

    kr. 240,00

    Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

     

  • 2018 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

    kr. 375,00

    Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

    Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

    Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

     

     

  • 2017 Artillero, Rioja, Oxer Wines

    Original price was: kr. 285,00.Current price is: kr. 225,00.

    I Rioja Alavesa laver Oxer en Tempranillo tilsat ca. 5 % Viura, kaldet Artillero. Vinstokkene dateres tilbage til 1922, hvilket giver meget lave høstudbytter. Til gengæld får vinen en ekstra dybde, samtidig med en saftspændt frugt. Den er absolut til den juicy side, og er et godt eksempel på hvor elegant ung Tempranillo kan fortolkes. Stilmæssigt minder den mere om en ung Bourgogne end om en traditionel rød Rioja. Et frisk pust ned ad en gammel sti.

     

     

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.