2021 Marko Terlegiz, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

2021 Marko Terlegiz, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

kr. 360,00

Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra Marko vinene kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng).

Marko Terlegiz er seneste og vildeste skud fra Oxers hånd. Druerne macererer i foudres med naturlige gærceller og ligger efter gæring endnu 6 måneder på lie’n. Det er den hidtil mest mineralske vin han har lavet i Txakoli, men også den mest udfordrende i kompleksitet og længde.

Giv den gerne tid i kælderen hvis du har tålmodighed.

Sammenlign vare

Oxer Wines er en topproducent baseret i Rioja Alavesa. Hans talent er enormt højt, og han fortolker Rioja på en måde så alle der har hang til god Bourgogne vil falde i her. Vinene er intense, men saftige og har en letløbende juiciness som henleder til den aktuelle moderne vinstil. Her begejstres man af at nyde Rioja.

Fra familiens ejendom beliggende i den lille gamle by Kortezubi i Txakoli laver Oxer en række vine, alle med navnet Marko som fællesnævner. Marko er navnet på ejendommen. Til det navn tillægges endnu et for at differentiere vinene og deres forskelligheder.

Marko er lavet på Hondarribi Zuri Zerratia (Petit Courbu), Hondarribi Zuri, og dem med to navne er tilført Izkiriota Txikia (Petit Manseng).

 

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.