Bodegas Alonso i Sanlúcar de Barrameda blev etableret i 2015 af brødrene Fernando og Fransisco Asencio.
Bodegaen er en sammenlægning af 3 gamle Bodegaer, Pedro Romero, Fernando Mendez, og Gaspar Florido. Førstnævnte var dog allerede ejer af de to andre siden 2006.
Alle tre huse var specialister i gamle soleraer og var kendte for Manzanillas, Oloroso, Palo Cortado og Amontillado. Samlet har Bodegas Alonso omkring 250.000 liter lagret vine i deres kældre. Ud af alle de mange fade vælges kun enkelte til aftapning, så alle vine er stærkt limiterede. Fælles for de tre typer, Oloroso, Palo Cortado og Amontillado er at de har en gennemsnitsalder på omkring 40 år, som giver vinene en enorm koncentration og dybde.
Deres Manzanilla, Velo Flor er et resultat af flere vine. Dels fra egne marker, men også fra købte vine. Asencio brødrene arbejder i alle processer ud fra højest opnåelig kvalitet, og er også meget selektive ift. den hvidvin de benytter til Velo Flor. Der benyttes udelukkende hvidvin fra Jerez Superior vinmarker, de bedste med andre ord.
En Manzanilla skal som bekendt tilsættes en smule alkohol for at nå de krævede 15 %, og i næsten alle tilfælde benyttes en tilfældig billig finsprit, men også her er Bodegas Alonso gået et skridt videre og får et rent destillat fra den berømte Armagnac producent Laberdolive.