Chablis – Jérémy Arnaud

Domaine Jérémy Arnaud

Historien om dette domaine tager afsæt i en ung knægt der i skolen ikke ligefrem var mønsterelev. Det var dog indtil han sad på vinskolen i Beaune og ansporede sin drøm for fremtiden. Den gik målrettet på at skabe sit eget og lave vin under eget navn.

Hans opvækst var også i vinens verden med forældrenes vinproduktion i Chablis. Han her derfor siden ganske lille haft alle processer omkring vindyrkning helt tæt på.

Jérémy Arnaud har dog valgt at gå egne veje stedet for at tilslutte sig familieejendommen. Den vej er hård og man må starte i det små. Derfor er der foreløbigt blot to cuvéer fra den unge mands hånd. Begge fra 1. Cru marken “Vau de Vey”.

Filosofien for Jérémy er klar. Så lidt indblanding i kælderen som overhovedet muligt. Det betyder ingen form for manipulation med gær, enzymer eller bakterier. Som vinmager har man alene den pligt at hjælpe vinen på vej, og ikke forsøge at ændre den til noget den ikke er. Det er arbejdet i vinmarken der er afgørende for hvor god en vin kan blive. Derfor optimeres forholdene i vinmarken med mange forskellige tiltag, og helt uden brug af pesticider og maskiner. Der arbejdes ud fra biodynamiske principper fra A-Å.

Vinene håndhøstes på optimale tidspunkter på den stejle 1. Cru “Vau de Vey” mark. Vinstokkene er plantet i hhv. 1980 og 1985 og har en perfekt alder til at yde topkvalitet. Hele klaser presses nænsomt inden gæringen finder sted.

Halvdelen af Vau de Vey lagres gennem et år på fade hvoraf ca. 10% fornyes, og den anden halvdel lagrer på ståltank. Efter et år blandes vinene til en cuvée og lagres yderligere et år inden de frigives til salg.

La Grande Chaume er en parcel eller “Lieu-dit” på Vau de Vey der grundet sin placering yder planterne de bedste betingelser, og i sidste ende en ekstra fjer i hatten. Det er kun den absolut bedste most der bruges til denne cuvée som lagrer hele to år på fade inden den tappes. Kun 10% af fadene er nye.

Ingen af vinene filtreres ved aftapning.

Vine fra Jérémy Arnaud

  • 2021 Chablis, Sous le Parc, Jérémy Arnaud – Jeroboam (owc)

    kr. 1.175,00

    Domaine Jérémy Arnaud Historien om dette domaine tager afsæt i en ung knægt der i skolen ikke ligefrem var mønsterelev. Det var dog indtil han sad på vinskolen i Beaune […]

  • 2021 Chablis, Sous le Parc, Jérémy Arnaud

    kr. 265,00

    Domaine Jérémy Arnaud Historien om dette domaine tager afsæt i en ung knægt der i skolen ikke ligefrem var mønsterelev. Det var dog indtil han sad på vinskolen i Beaune […]

  • 2022 Bourgogne Tonnerre, Les Huées, Jérémy Arnaud – magnum

    kr. 520,00

    Billedet viser en 0,75 flaske. Den du køber her er magnum – 150 cl

     

    Jérémy Arnaud har nu fået sin første Bourgogne Tonnerre i handel fra hans nye beplantniger der ligger 10-15 kilometer nord-øst for Chablis by.

    2020 blev første år med vin fra de unge vinstokke som han selv har plantet. Vinstokken er plantet i en gruset jord med kalksten. Vinmarkerne her har været behandlet biodynamisk, ligesom hans Chablis parceller bliver det.

    Det er ren Chardonnay, behandlet nidkært som hans Chablis’er bliver. Vinene ligger lang tid sur lie, og lagrer i næsten to år inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg.

    Vinene er meget rene i frugten, besidder et mineralsk udtryk og holder en frisk syre som et lille piskeslag på tungen. Det er en lille vin på stor klinge, der holder mere end den lover.

     

  • 2021 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, Jérémy Arnaud

    kr. 375,00

    Premier Cru “Vau de Vey” marken er en stejl arbejdsplads og druerne håndhøstes ikke blot fordi den dyrkes biodynamisk, men også fordi det ikke er muligt at køre med maskiner her.

    Vinstokkene er alle mere end 40 år. Hele drueklaser presses meget nænsomt og tages fra, inden de starter gæringen ved egen kraft. Der arbejdes helt uden tilsætning af fremmed kulturer eller gær.

    Halvdelen af cuvéen lager på franske barrique i et år, mens den anden halvdel lagrer på ståltanke. Efter et år blandes begge dele sammen og lagrer yderligere et år på ståltanke inden vinen tappes på flaske.

    Det er i sandhed sprød og spændstig Chablis 1. Cru med et flot krydderi fra fadet. Alt efter temperament kan vinen med fordel lagres, men hvis du er til den unge vin med stor energi, så drikker du bare af den nu.

     

    Billede matcher ikke vinens årgang

  • 2021 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, La Grande Chaume, Jérémy Arnaud

    kr. 425,00

    Fra en lille parcel på den stejle 1. Cru mark “Vau de Vey” plukkes druerne til en helt særlig Chablis. La Grande Chaume hedder stykket der på fransk benævnes som “lieu-dit” (stykket imellem).

    Vinstokkene er mere end 40 år, og der presses nænsomt hele klaser, der gæres ved naturens egen kraft og helt uden indblanding fra kulturgær, eller fremmede kulturer.

    Vinen lagrer hele to år på franske barrique inden den tappes på flaske. Modigt i disse tider med den lange fadlagring, og imod strømmen, men det er heldigvis ikke bestemt af nogen hvordan god vin skal laves for at smage fantastisk.

    La Grande Chaume er en charmetrold som ung, men kan uden tvivl lægge yderligere lag på ved 10-15 års lagring.

  • 2021 Petit Chablis, Sur Priault, Jérémy Arnaud

    kr. 250,00

    Petit Chablis “Sur Priault” kommer fra den øverste parcel af det 1. Cru stykke som Jérémy ejer på Vau de Vey marken. Den forventes inden for få år at indgå i 1. Cru vinen. Lige nu har INAO ikke givet grønt lys for at den øverste del af marken kan klassificeres som 1. Cru, men det forventes at ske om få år.

    Det er ren Chardonnay, uden indblanding fra træfade. Alt er vinificeret på ståltanke og også laget på stål. Vinene ligger på lie’en indtil aftapning, og den lagrer i næsten to år inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg. Forvent en smule uklarhed i nogle flasker.

     

     

  • 2022 Bourgogne Tonnerre, Les Huées, Jérémy Arnaud

    kr. 250,00

    Jérémy Arnaud har nu fået sin første Bourgogne Tonnerre i handel fra hans nye beplantniger der ligger 10-15 kilometer nord-øst for Chablis by.

    2020 blev første år med vin fra de unge vinstokke som han selv har plantet. Vinstokken er plantet i en gruset jord med kalksten. Vinmarkerne her har været behandlet biodynamisk, ligesom hans Chablis parceller bliver det.

    Det er ren Chardonnay, behandlet nidkært som hans Chablis’er bliver. Vinene ligger lang tid sur lie, og lagrer i mindst 16 måneder inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg.

    Vinene er meget rene i frugten, besidder et mineralsk udtryk og holder en frisk syre som et lille piskeslag på tungen. Det er en lille vin på stor klinge, der holder mere end den lover.

     

  • 2020 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, La Grande Chaume, Jérémy Arnaud

    kr. 425,00

    Fra en lille parcel på den stejle 1. Cru mark “Vau de Vey” plukkes druerne til en helt særlig Chablis. La Grande Chaume hedder stykket der på fransk benævnes som “lieu-dit” (stykket imellem).

    Vinstokkene er mere end 40 år, og der presses nænsomt hele klaser, der gæres ved naturens egen kraft og helt uden indblanding fra kulturgær, eller fremmede kulturer.

    Vinen lagrer hele to år på franske barrique inden den tappes på flaske. Modigt i disse tider med den lange fadlagring, og imod strømmen, men det er heldigvis ikke bestemt af nogen hvordan god vin skal laves for at smage fantastisk.

    La Grande Chaume er en charmetrold som ung, men kan uden tvivl lægge yderligere lag på ved 10-15 års lagring.

  • 2020 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, Jérémy Arnaud

    kr. 375,00

    Premier Cru “Vau de Vey” marken er en stejl arbejdsplads og druerne håndhøstes ikke blot fordi den dyrkes biodynamisk, men også fordi det ikke er muligt at køre med maskiner her.

    Vinstokkene er alle mere end 40 år. Hele drueklaser presses meget nænsomt og tages fra, inden de starter gæringen ved egen kraft. Der arbejdes helt uden tilsætning af fremmed kulturer eller gær.

    Halvdelen af cuvéen lager på franske barrique i et år, mens den anden halvdel lagrer på ståltanke. Efter et år blandes begge dele sammen og lagrer yderligere et år på ståltanke inden vinen tappes på flaske.

    Det er i sandhed sprød og spændstig Chablis 1. Cru med et flot krydderi fra fadet. Alt efter temperament kan vinen med fordel lagres, men hvis du er til den unge vin med stor energi, så drikker du bare af den nu.

     

    Billede matcher ikke vinens årgang

  • 2019 Petit Chablis, Sur Priault, Jérémy Arnaud – magnum

    kr. 470,00

    Petit Chablis “Sur Priault” kommer fra den øverste parcel af det 1. Cru stykke som Jérémy ejer på Vau de Vey marken. Den forventes inden for få år at indgå i 1. Cru vinen. Lige nu har INAO ikke givet grønt lys for at den øverste del af marken kan klassificeres som 1. Cru, men det forventes at ske om få år.

    Det er ren Chardonnay, uden indblanding fra træfade. Alt er inficeret på ståltanke og også laget på stål. Vinene ligger på lie’en indtil aftapning, og den lagrer i næsten to år inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg. Forvent en smule uklarhed i nogle flasker.

     

     

  • 2018 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, La Grande Chaume, Jérémy Arnaud

    kr. 425,00

    Fra en lille parcel på den stejle 1. Cru mark “Vau de Vey” plukkes druerne til en helt særlig Chablis. La Grande Chaume hedder stykket der på fransk benævnes som “lieu-dit” (stykket imellem).

    Vinstokkene er mere end 40 år, og der presses nænsomt hele klaser, der gæres ved naturens egen kraft og helt uden indblanding fra kulturgær, eller fremmede kulturer.

    Vinen lagrer hele to år på franske barrique inden den tappes på flaske. Modigt i disse tider med den lange fadlagring, og imod strømmen, men det er heldigvis ikke bestemt af nogen hvordan god vin skal laves for at smage fantastisk.

    La Grande Chaume er en charmetrold som ung, men kan uden tvivl lægge yderligere lag på ved 5-10 års lagring.

  • 2018 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, Jérémy Arnaud

    kr. 345,00

    Premier Cru “Vau de Vey” marken er en stejl arbejdsplads og druerne håndhøstes ikke blot fordi den dyrkes biodynamisk, men også fordi det ikke er muligt at køre med maskiner her.

    Vinstokkene er alle mere end 40 år. Hele drueklaser presses meget nænsomt og tages fra, inden de starter gæringen ved egen kraft. Der arbejdes helt uden tilsætning af fremmed kulturer eller gær.

    Halvdelen af cuvéen lager på franske barrique i et år, mens den anden halvdel lagrer på ståltanke. Efter et år blandes begge dele sammen og lagrer yderligere et år på ståltanke inden vinen tappes på flaske.

    Det er i sandhed sprød og spændstig Chablis 1. Cru med et flot krydderi fra fadet. Alt efter temperament kan vinen med fordel lagres, men hvis du er til den unge vin med stor energi, så drikker du bare af den nu.

     

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.