Bourgogne – Odoul-Coquard

Domaine Odoul-Coquard er beliggende i Morey-Saint-Denis.

Sebastien Odoul er 4. generation på stedet og har siden 2009 været ansvarlig for domainets i alt 9 ha. vinmarker, der er fordelt på i alt 21 appellationer.

Han har sin vinmæssige erfaring fra domainer som Dujac, Thierry Mortet og Meo-Camuzet. Når man smager vinene fra Sebastien kan man godt finde visse ligheder i form af mørk frugt og en vis tyngde i vinene. Selv om stilen gradvis transformeres mod et lettere og lysere udtryk er der en god struktur og et solidt bundtræk. Det gælder også i de mindste af vinene.

Det omhyggelige arbejde i vinmarkerne foregår med håndkraft og største respekt for planter og jord. Sebastien sætter bæredygtighed højt på dagsordenen, således stræbes efter et så rent terroirudtryk i vinene som muligt.

Lagringen af vinene foregår på en relativ høj andel nye fade. Grand Cru vinene ligger ca. 15 måneder på 60-70% nye fade, resten på 1 års fade.

Vinene er lagringsegnede. De mindste vine er bedst i 3-4 års alderen. Village vinene nydes bedst efter 3-6 år, 1. Cru vinene tåler lidt mere igen og Grand Cru’erne fra Charmes-Chambertin og Clos de Vougeot er bedst efter 10 år eller mere.

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.