Lagille familiens æra startede i 1918 hvor “oldemor” Cecile genplantede nogle plots med vinstokke på familiens marker.
Der har dog været dyrket druer på ejendommen helt tilbage i det 17. århundrede, men først efter første verdenskrig bliver det med mere kommercielt formål.
Domainet udvikler sig stille og roligt, men først i 1974 begynder barnebarnet Bernard sammen med sin kone at markedsføre Champagnerne.
Maud, Claire og Vincent joiner hhv. i årene 2002, 2004 og 2012.
De 3 beslutter i 2013 at danne branden Mary-Sessile til ære for deres oldemor.
Det er i dag Vincent der har ansvaret for vinene med hjælp fra sine storesøstre.
De tre søskende lægger stor vægt på biodiversitet i markerne, samt bevaring af miljø og bæredygtighed i det hele taget.
I dag råder de over 7 ha i 4 byer omkring Treslon i Montagne de Reims. Markerne er beplantet med 55% Meunier, 30% Chardonnay og 15% Pinot Noir.
Stilen i vinene er meget ren, med fokus på en præcis frugt og høj syreprofil.
Til de fadlagrede vine benyttes træ fra skovene omkring Treslon.


Vine fra Mary-Sessile
-
2008 Champagne Brut, Reflet d’Une Passion, Mary-Sessile
kr. 500,0090% Chardonnay – 10% Pinot Noir
Vinificeret i ståltanke fra parcellen Mont en peine. Smertens bjerg. Vinen laves kun i egnede årgange og er meget holdbare vine. Det er årgangsvine der skal afspejle den enkelte årgangs høst og terroiret i og omkring Treslon.
-
2006 Champagne Brut, Reflet d’Une Passion, Mary-Sessile
kr. 500,00100% Chardonnay.
Vinificeret i ståltanke fra parcellen Mont en peine. Smertens bjerg. Vinen laves kun i egnede årgange og er meget holdbare vine. Det er årgangsvine der skal afspejle den enkelte årgangs høst og terroiret i og omkring Treslon.
-
Champagne Brut, Sessile, Mary-Sessile
kr. 440,00kr. 325,00100% Pinot Noir.
Enkeltmarksvin fra Les Bergeres. 70% vinificeres på træ fra lokale skove i Treslon, de sidste 30% på ståltanke.
90% er fra årgang 2015, de sidste 10% fra 2014.
Dosage 7 gr/l
-
Champagne Extra Brut, l’Inattendue, Mary-Sessile
kr. 250,00kr. 185,00100% Pinot Meunier.
2015 årgangen danner base for denne udgave. Vinen ligger 36-42 på lie’n i ståltank inden degorgement.
Mary-Sessile benytter kun « Tête de Cuvée » til alle deres Champagner.
Dosage 2 gr/l.