Didier og Arnaud er 5. og 6. generation i Champagne Gallimards historie.
De dyrker familiens 12 ha vinmarker i Riceys der ligger i Champagnes sydøstlige hjørne, tættest på Bourgogne.
Vinmarkerne er tilplantet med 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay.
Arnaud er den unge vinmager der gerne ser domainet udvikle sig og ikke blot følge de gamle traditioner videre. Således har han udviklet to cuvéer til portefølgen. Den ene vinificeres og lagres på amforaer fremstillet af terra cotta ler i Toscana.
Alt arbejde arbejde i vinmarker foregår med størst mulig respekt for jorden, planterne og bæredygtighed i det hele taget.
Stilen for huset er vine i øjenhøjde, vine der forkæler dine smagsløg fra første sip. Drik dem gerne som aperitif, men køb nok da flasken hurtigt er tom.
De to cuvéer Quintessence og Amphoressence er to særdeles seriøse glas vin der har godt af lidt mad som ledsager.




Vine fra Gallimard
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard – jeroboam
kr. 1.600,00Jeroboam – 3 liters flaske
100% Pinot Noir.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% vin fra Solera af 6 årgange.
Dosage 10 gr/l.
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard – halve
kr. 145,00kr. 100,00Halvflaske – 0,375
100% Pinot Noir.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% vin fra Solera af 6 årgange.
Dosage 10 gr/l.
-
2015 Champagne Brut Millesime, Cuvée Prestige, Gallimard
kr. 395,0065% Pinot Noir, 35% Chardonnay.
50% af Chardonnay’en er fadlagret.
Vinen er lagret 4-5 år inden den frigives til salg. Produktion 7-8000 flasker i særligt gode år.
Dosage 9 gr/l.
-
Champagne Blanc de Blancs Brut, Grande Reserve Chardonnay, Gallimard
kr. 365,00100% Chardonnay.
Vin fra en årgangs høst, men uden at være en vintage Champagne.
Vinen lagrer ca. 36 mdr. på lie’en som er drueskallerne.
Dosage 10 gr/l.
-
Champagne Brut Nature, Cuvée Amphoressence, Gallimard
kr. 495,00kr. 375,0050% Pinot Noir – 50% Chardonnay.
En del vinificeret og lagret i egefade, mens en del lagres i 5 mdr. i amforaer der er håndlavet af terracotta ler i Toscana.
Efter aftapning flaskelagres de 4 år på lie’n inden degorgering.
For Gallimard er denne cuvée en nyskabning og et led i deres evolution i ønsket om ikke at stå stille. Et håb for fremtiden hvor sønnen er nyskabende og faderen håndhæver traditionerne.
Årlig produktion er blot 2500 flasker.
Dosage 0 gr/l.
-
Champagne Rosé Brut, Gallimard
kr. 325,00kr. 200,0080% Pinot Noir – 20% Chardonnay – 9 gr./L
En Rosé de Saignée, en rosé af de blødende druer. En måde at beskrive farveprocessen på. Den mest “ægte” måde at tilvirke en rosé Champagne på.
Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne der derved afgiver farven.
Samlet produktion er fra årgang 2014, ca. 10000 flasker.
Dosage 9 gr/l.
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard – magnum
kr. 595,00100% Pinot Noir.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% vin fra Solera af 6 årgange.
Dosage 10 gr/l.
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard
kr. 295,00100% Pinot Noir.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% vin fra Solera af 6 årgange.
Dosage 10 gr/l.