2017 Rosé des Riceys, Gallimard

2017 Rosé des Riceys, Gallimard

kr. 300,00

100% Pinot Noir.

Rosé des Riceys er sin helt egen appellation i Champagne. Det specielle er at den er meget lokal og ikke gælder for hele Champagne. I Cote de Bar i den sydlige del af Champagne hvor en stor del af arealerne er tilplantet med Pinot Noir fremstiller man en rosévin som normalt er en lagringsegnet og intens form for rosé.

Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne (Rosé de Saignée) der derved afgiver farven inden den alkoholiske gæring finder sted. Vinen vinificeres på stål men lagres delvist på ældre fade. Herefter flaskelagres denne udgave yderligere et par år inden den frigives.

Samlet produktion i 2017 er blot 2500 flasker.

At den produceres meget tæt på grænsen til Bourgogne afsløres i sin intense Pinot smag.

Sammenlign vare

Didier og Arnaud, femte og sjette generation i Champagne Gallimards stolte historie, dyrker familiens 12 hektar vinmarker i Riceys, beliggende i det sydøstlige hjørne af Champagne nær Bourgogne.

Markerne, beplantet med 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay, er en hyldest til jordens rigdom og familiens dedikation. Arnaud, den unge vinmager med et blik mod fremtiden, søger at videreudvikle domainet uden blot at følge gamle traditioner. Han har derfor skabt to cuvéer til porteføljen, hvoraf den ene vinificeres og lagres i amforaer af terra cotta ler fra Toscana.

Alt arbejde i vinmarkerne udføres med den dybeste respekt for jorden, planterne og bæredygtighed. Husets stil er vine, der møder dig i øjenhøjde og forkæler dine smagsløg fra første sip. De er ideelle som aperitif, men sørg for at have nok flasker, for de tømmes hurtigt.

Quintessence og Amphoressence, de to cuvéer, er bemærkelsesværdige vine, der virkelig kommer til deres ret med lidt mad som ledsager.

Distrikt

Drue

,

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Årgang

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.