2017 Rosé des Riceys, Gallimard

2017 Rosé des Riceys, Gallimard

kr. 225,00

100% Pinot Noir.

Rosé des Riceys er sin helt egen appellation i Champagne. Det specielle er at den er meget lokal og ikke gælder for hele Champagne. I Cote de Bar i den sydlige del af Champagne hvor en stor del af arealerne er tilplantet med Pinot Noir fremstiller man en rosévin som normalt er en lagringsegnet og intens form for rosé.

Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne der derved afgiver farven inden den alkoholiske gæring finder sted. Vinen vinificeres på stål men lagres delvist på ældre fade. Herefter flaskelagres denne udgave yderligere et par år inden den frigives.

Samlet produktion i 2017 er blot 2500 flasker.

At den produceres meget tæt på grænsen til Bourgogne afsløres i sin intense Pinot smag.

Sammenlign vare

Didier og Arnaud er 5. og 6. generation i Champagne Gallimards historie.

De dyrker familiens 12 ha vinmarker i Riceys der ligger i Champagnes sydøstlige hjørne, tættest på Bourgogne.

Vinmarkerne er tilplantet med 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay.

Arnaud er den unge vinmager der gerne ser domainet udvikle sig og ikke blot følge de gamle traditioner videre. Således har han udviklet to cuvéer til portefølgen. Den ene vinificeres og lagres på amforaer fremstillet af terra cotta ler i Toscana.

Alt arbejde arbejde i vinmarker foregår med størst mulig respekt for jorden, planterne og bæredygtighed i det hele taget.

Stilen for huset er vine i øjenhøjde, vine der forkæler dine smagsløg fra første sip. Drik dem gerne som aperitif, men køb nok da flasken hurtigt er tom.

De to cuvéer Quintessence og Amphoressence er to særdeles seriøse glas vin der har godt af lidt mad som ledsager.

Distrikt

Drue

,

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Årgang

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.