Viser 1–12 af 318 resultater
Type
- Champagne - Bobler (38)
- Corpinnat (2)
- Forstærket vin - tør (19)
- Hvidvin (83)
- Orangevin (3)
- Rosévin (9)
- Rødvin (144)
- Søde vine - forstærkede vine (25)
- Pet Nat (1)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,375 liter (15)
- 0,5 liter (3)
- 0,75 liter (269)
- 1,5 liter (24)
- 3 liter (7)
-
2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja
kr. 80,00kr. 50,00Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.
Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.
Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.
-
2019 Le gras c’est la vie!, Famille de Boel France, IGP Méditerranée
kr. 110,00kr. 60,00Le gras c’est la vie er en hyldest til grisen, det fede i livet og i det hele taget livet.
Vinen er Cotes du Rhone svar på en Beaujolais, forstået sådan at den kan og bør nydes ung. Det er saftig vin lavet på den sjældne druesort Caladoc, som er en krydsning af Grenache og Malbec.
Det her er den vin du har stående på køkkenbordet mens du laver mad, og drikker når du spiser. Den er modstandsdygtig overfor ilt, så er der mere tilbage ryger den blot i køleskabet.
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – halvflaske
kr. 120,00kr. 80,00Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2018 Marko, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines
kr. 115,00kr. 85,00Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.
-
2018 Corpinnat Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès
kr. 135,00kr. 85,00Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 11 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.
Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom.
Corpinnat Reserva Brut Nature fremstilles på ca. 60% Xarel-Lo, 35% Macabeu og 5% Parellada.
Alle Corpinnats fra Can Descregut lagres i min. 24 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 6 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres der. Det er også her på flasken at at vinens fine bobler bliver til ved hjælp af naturlig gær.
Corpinnat’en degorgeres i takt med efterspørgslen for at bevare friskheden i vinen. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature.
Vinen har mange små fine bobler. Duften er aromatisk og tryller med din lugtesans, og smagen er knastør. Sådan som man gerne vil have den i sydens sol. Den er så forfriskende og læskende at det er meget svært at sige nej tak til et glas mere.
-
2020 Je vous adore Rosé, Famille de Boel France, IGP Méditerranée
kr. 120,00kr. 90,00Je Vous Adore er en ren og frisk rosévin der nydes med og uden mad.
Den laves på Caladoc-druen der er en krydsning af to velkendte druer Grenache og Malbec. Der høstes fra gamle vinstokke, og alt er biodynamisk.
Druerne udblødes i kort tid for at trække lidt ekstrakt og ikke mindst farve ud af skallerne, hvorefter de gæres ved egen hjælp. Vinen vinificeres og lagre på ståltanke for at bevare sin kølige friskhed og frugtige udtryk.
Etiketten prydes af de vilde urter og blomster der vokser mellem stokkene.
-
2020 Sabalo Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo
kr. 125,00kr. 90,00Sábalo er en frisk hvidvin lavet på økologiske Palomino-druer. Den er vinificeret på ståltanke for at bevare sit friske citruspræg.
Takket være en langsom gæring og det lidt køligere kystklima, er vinen nærmest sprød i sit udtryk.
-
Manzanilla Fina en Rama, Nave Trinidad, Barbadillo – halvflaske
kr. 115,00kr. 90,00Nave Trinidad er en lille bodega der har taget navn efter et af fem skibe der stævnede ud fra Sanlucar, som var de første succesfulde jordomsejlinger tilbage i 1519. Nu præcis 500 år efter blev de første Manzanillas fra denne lille bodega tappet under eget navn.
Fugten, salten og vinden fra Atlanten er årsag til den enestående kvalitet man finder i den sprøde vin. Vinen er tappet “En Rama” dvs. direkte fra fadet uden filtrering. Den er meget vinøs og let drikkelig.
-
2020 L’as de B, Agathe Bursin
kr. 140,00kr. 90,00L’As de B står for Assemblage de Bollenberg og er en blanding af Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Sylvaner og Muscat. Alle druer høstes og vinificeres sammen til hvad der i princippet er en Edelzwicker i meget høj kvalitet.
-
2019 Marko, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines
kr. 125,00kr. 95,00Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.