Manzanilla Fina en Rama Saca, Solear, Verano, Barbadillo – halvflaske

Tilbud

Manzanilla Fina en Rama Saca, Solear, Verano, Barbadillo – halvflaske

Original price was: kr. 160,00.Current price is: kr. 95,00.

Solear Pasada Saca En Rama er en helt special Manzanilla.

Dels er den minimum 8 år gammel og tappes uden filtrering, direkte fra fadet “En Rama”. Men som den eneste vin fra Barbadillo tappes den 4 gange om året. Den enkelte aftapning benævnes efter årstiden på flaskens etikette så man kan se hvilken udgave man sidder med.

Årets forskellige sæsoner influerer på floren i fadene og dermed også på vinen, og derfor er vinene også forskellige.

Alle vinene tappes i begrænset antal, og tilbydes i korte perioder af gangen.

Primavera er tappet den 23. marts 2021.

Hvis du endnu ikke har prøvet en frisk tør Manzanilla til din sushi, så har du et match made in heaven tilgode.

 

Sammenlign vare

Barbadillo – Manzanilla i særklasse og økologiske hvidvine.

Min fascination af de rene, forstærkede vine fra den hvide slette i Spanien sydligste hjørne er stor. Når naturen kan noget helt specielt, så som at danne flor ovenpå den færdiglavede vin og tillægge vinen ekstra lag af smag, uden menneskelig indblanding er et sandt naturfænomen.

De mange hektarer med Palominodruer gror i den kalkholdige Albarizo jord som er gammel havbund. Under det hvide kalkholdige lag findes et lag af ler der holder på fugten i de tørre perioder. Og tørke er ikke noget man taler om, det er noget man har. Mere end 300 solskinsdage om året og en gennemsnitstemperatur på 15-19 grader siger alt.

Barbadillo ejer hele 16 kældre, eller Bodegaer i byen Sanlucar de Barrameda. En by placeret ved flodbreden af Guadalquivir. En by der har været afskibningssted for de tidlige eksporter af Sherry til bl.a. USA og England.

Byens placering så langt mod syd, betyder også at byens bygninger og dermed lagringskældre, er under påvirkning fra de to have der nærmest løber sammen her. Hvad der er interessant er, at påvirkningen ikke er ens, og vinene der lagrer længst mod Middelhavet i øst ikke smager som dem lagret længst mod Atlanterhavet i vest. Det afspejles blandt i vinene fra Arboledilla, hvor Levante ligger i den østlige del af bygningens kældre og Poniente i den vestlige del.

Poniente synes mere nøddeagtig, fyldig og rund i sin smag, hvor Levante er mere frisk, ren og med et citrus præg.

De vine jeg har fået forhandling af, er de stærkt limiterede Singular Especiales Manzanillas. Vine der lagrer i mindre Bodegaer rundt om i byen. Kældre der har hver sit mikrobiologiske univers, hver sin påvirkning fra havene omkring og historien. Historien er væsentlig for Sherry og helt særlig. Den får jeg ikke plads til her, men Barbadillo er en vigtig del af den. De var nemlig de første til at eksportere Manzanilla tappet på flaske. Succes’en med at sende fade over Atlanterhavet, fik grundlæggeren Benigno Barbadillo til at tappe ”Pastora” på flaske og markedsføre den som aftappet vin. Pastora er i dag en grundsten for Manzanilla, en eksklusiv vin som også findes i sortimentet.

Barbadillo laver også friske læskende hvidvine på økologisk dyrkede Palomino-druer. Vine der er nemme at holde af, ikke mindst til mange af sommerens grønne retter, men også gerne til salte sager som sardiner, ansjoser, oste, charcuteri osv.

Begge vine har netop høstet guldmedaljer ved en stor tysk international økosmagning. Sábalo og Patinegro er den grad spændende bekendtskaber.

Land

Distrikt

Drue

Producent

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.