Viser 1–12 af 98 resultater
Type
- Champagne - Bobler (1)
- Corpinnat (1)
- Forstærket vin - tør (19)
- Hvidvin (30)
- Orangevin (2)
- Rosévin (6)
- Rødvin (40)
- Pet Nat (1)
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,375 liter (8)
- 0,5 liter (3)
- 0,75 liter (83)
- 1,5 liter (3)
- 3 liter (1)
-
2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja
kr. 80,00Original price was: kr. 80,00.kr. 30,00Current price is: kr. 30,00.KØKKENVIN – VINEN DRIKKES NEMT, MEN MODENHEDEN HAR RAMT DEN.
Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.
Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.
-
2018 Macerado Blanco, Honorio Rubio, Rioja
kr. 155,00Original price was: kr. 155,00.kr. 50,00Current price is: kr. 50,00.Macerado er en tør aromatisk vin der har været i kontakt med drueskallerne hele vejen fra maceration (udblødning), under gæring og også lagringen på ståltanke har været med skindkontakt. Teknisk set er det en orangevin, men den er meget lidt orange, til gengæld meget spændende som hvidvin.
Macerationen foregår i åbne cementkar over flere dage inden druer og saft hældes på ståltanke hvor gæringen får lov at finde sted. Det er udelukkende den naturlige gær der igangsætter gæringen og der tilsættes ikke kulturgær.
Den er lavet på Viura fra meget gamle vinstokke. Vinstokken dyrkes på marker der grænser op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja fra syd mod nord til Navarra.
Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.
Macerado er en markant hvidvin med et stærkt terroirpræg. Dens modne smag af let tørrede frugter og den pirrende syre gør den til en spændende gastronomisk partner.
-
2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja – Magnum
kr. 170,00Original price was: kr. 170,00.kr. 70,00Current price is: kr. 70,00.KØKKENVIN – VINEN DRIKKES NEMT, MEN MODENHEDEN HAR RAMT DEN
Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.
Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.
-
2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès
kr. 190,00Original price was: kr. 190,00.kr. 70,00Current price is: kr. 70,00.Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.
Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.
Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.
Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.
-
Manzanilla Fina en Rama, Nave Trinidad, Barbadillo – halvflaske
kr. 115,00Original price was: kr. 115,00.kr. 75,00Current price is: kr. 75,00.Nave Trinidad er en lille bodega der har taget navn efter et af fem skibe der stævnede ud fra Sanlucar, som var de første succesfulde jordomsejlinger tilbage i 1519. Nu præcis 500 år efter blev de første Manzanillas fra denne lille bodega tappet under eget navn.
Fugten, salten og vinden fra Atlanten er årsag til den enestående kvalitet man finder i den sprøde vin. Vinen er tappet “En Rama” dvs. direkte fra fadet uden filtrering. Den er meget vinøs og let drikkelig.
-
Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo – halvflaske
kr. 125,00Original price was: kr. 125,00.kr. 85,00Current price is: kr. 85,00.Pastora er den første Manzanilla der blev eksporteret på flaske. Succes’en med at eksportere Sherry og Manzanilla på fade, fik grundlæggeren af Barbadillo, Benigno Barbadillo til at gå skridtet videre og begyndte derfor at markedsføre de flaskeaftappede vine. Derfor anses Pastora som en grundsten, og som den mest betydningsfulde af alle Manzanillas i dag.
Grundvinen i Pastora stammer fra Barbadillos Solear solera. Herfra udvælges særlige fade og Pastora lagrer sine sidste år i selve bodegaen af samme navn helt nede ved floden.
Vinen har kun været udgivet i sin nuværende form siden 2015. Her besluttede man hos det game vinhus at tappe en vin der minder om den der gav Barbadillo så stor succes tilbage i starten af 1800-tallet. Pastora der er afbilledet på etiketten ved ingen hvor blev af, men vinen er tilbage i fineste form.
-
Manzanilla Fina en Rama Saca, Solear, Verano, Barbadillo – halvflaske
kr. 160,00Original price was: kr. 160,00.kr. 95,00Current price is: kr. 95,00.Solear Pasada Saca En Rama er en helt special Manzanilla.
Dels er den minimum 8 år gammel og tappes uden filtrering, direkte fra fadet “En Rama”. Men som den eneste vin fra Barbadillo tappes den 4 gange om året. Den enkelte aftapning benævnes efter årstiden på flaskens etikette så man kan se hvilken udgave man sidder med.
Årets forskellige sæsoner influerer på floren i fadene og dermed også på vinen, og derfor er vinene også forskellige.
Alle vinene tappes i begrænset antal, og tilbydes i korte perioder af gangen.
Primavera er tappet den 23. marts 2021.
Hvis du endnu ikke har prøvet en frisk tør Manzanilla til din sushi, så har du et match made in heaven tilgode.
-
Manzanilla Fina en Rama, Levante, Arboledilla, Barbadillo
kr. 145,00Original price was: kr. 145,00.kr. 100,00Current price is: kr. 100,00.Levante er også kendt som den kraftige vind der blæser fra Middelhavet mød vest. Levante er også navnet på denne minimum 5 år gamle Manzanilla, lagret i Barbadillo’s katedral ved navn Arboledilla. Som navnet antyder så ligger Levante i den østlige del af kælderen og er under indflydelse af Middelhavets lune og salte vinde. Levante er kendetegnet ved sin friskhed der har nærmest citrusagtige undertoner. En vin er fremstår mere salt og frisk end sin søstervin, Poniente.
Levante er tappet “En Rama” og dermed en ufiltreret aftapning fra udvalgte fade. Herved bevares mest mulig smag og liv, til stor glæde for dig som nyder af den friske, let salte drik.
-
Manzanilla Fina en Rama, Poniente, Arboledilla, Barbadillo
kr. 145,00Original price was: kr. 145,00.kr. 100,00Current price is: kr. 100,00.Poniente er ikke alene navnet på den kølige vind fra Atlanterhavet. Det er også navnet på denne minimum 5 år gamle Manzanilla, lagret i Barbadillo’s katedral ved navn Arboledilla. Som navnet antyder så ligger Poniente i den vestligste del af kælderen og er under indflydelse af Atlantens fugtige og kølige vind. Poniente er mere nøddeagtig og rund i sin smag end “søstervinen” Levante.
Poniente er tappet “En Rama” og dermed en ufiltreret aftapning fra udvalgte fade. Herved bevares mest mulig smag og liv, til stor glæde for dig som nyder af den friske, let salte drik.
-
2018 Fera Ferotge,Sumoll, Can Descregut, Penedès
kr. 225,00Original price was: kr. 225,00.kr. 120,00Current price is: kr. 120,00.Fera Ferotge er sin helt egen vin og kan ikke sammenlignes med andre spanske vine.
Druen den laves på er Sumoll. En lokal drue i Penedes med en gammel historie. Oprindeligt lavede man vin til drueplukkerne og andre arbejdere i vinmarkerne på Sumoll, men var i en tid hvor de lyse farver i vinene ikke var anset som kvalitetsvine.
I dag passer den perfekt ind i de vintyper der nydes mange af. Frugten er som en Pinot Noir, blandet med Gamay og Nebbiolo. Syren og strukturen minder en del om Piemonte-vinene, særligt Barbaresco og Barolo. Det er også en vin med lang holdbarhed, men alt efter temperament kan den også nydes ung. Helt som vinene fra Piemonte.
Den er lys i farven, kræver store glas og gerne en tur i karaffel inden servering.
-
2018 Lias Finas Blanco, Bodega 220 Cántaras, Rioja
kr. 180,00Original price was: kr. 180,00.kr. 125,00Current price is: kr. 125,00.Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.
Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.
Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.
Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.
Alle vinmarker hos Honorio Rubio/220 Cantaras dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.
Fra Jyllands Posten 22/10-2023
Faglagret hvid rioja med alder bliver ofte glemt herhjemme i vrimlen af de unge, sprøde hvidvine, som tegner det nye Spanien i disse år. Det er synd, for de fortjener at være andet og mere end eftertragtet vin for en snæver kreds af nørder. Rubio-familiens version er uhyre klassisk, stilen let oxidativ med tilhørende høj kompleksitet, velproportioneret power og en utrolig aromaintensitet og smagsdybde. Fuld af tørret abrikos og kamillete, saltsyltet citronskal tilsat en tydelig fino sherry-note og gammelt træ. Velstruktureret, fast i kødet, salt udgang. Bare mægtig fin balanceret. Biodynamisk dyrket tilmed. 93 point.
5 Stjerner
-
2022 Garnacha, Garganta del Aguila, Sierra de Gredos
kr. 160,00Original price was: kr. 160,00.kr. 125,00Current price is: kr. 125,00.Det er klart at Sierra de Gredos vinene er blevet så efterspurgt de senere år.
Garnacha er ideel at dyrke i lidt køligere egne for at trække modningsprocessen lidt ud og bevare lidt kølighed og syre i vinene. Det er så læskende hvis du nyder vinen ved 14 grader, den drikkes nemt uden mad.
Garganta del Aguila kommer fra ældre vinstokke dyrket i ca. 1000 meters højde. Markerne dyrkes økologisk og vinene tilvirkes så naturligt som muligt, men under Ruth de Andres kyndighed. Ruth er ønolog hos flere små producenter.
Druerne gæres i cementtanke med naturligt forekommende gær og lagres på ubehandlede tanke af cement hvilket giver vinen mulighed for at ånde under lagring.
Er du til naturlig rødvin i store slurke, så rammer i hinanden her.