Muscadet – Batard Langelier

Batard Langelier er et familie domaine på i alt 24 ha i Muscadet. 

I mere end 30 år drevet af ægteparret Pascal og Régine Batard. Målet har altid været at producere vine der udtrykker terroiret bedst muligt, med områdets stort set eneste druesort, Melon de Bourgogne. Lokalt bare kaldet Melon.

I 2009 havde deres søn Jérémie, efter en del rejseri rundt om i Europa og Australien, endelig fundet fornuften i at hjemstavnen bød på en del af de udfordringer han i virkeligheden var på udkig efter. Så derfor joinede han familie domainet og slog rødder præcis det sted han forlod nogle år tidligere. 

Langelier navnet stammer fra Claire, der dels forelskede sig i egnen, i historien om vinen, men ikke mindst i Jérémie. Siden 2013 har hun adopteret alt omkring arbejdet som vinbonde og er årsagen til domainets fulde navn.

Siden 2014 har Jérémie stået for det fulde ansvar for vinproduktionen. Et hårdt arbejde der tæller alt fra det grove i vinmarkerne, til bestemmelse af høsttidspunkt, samt vinificering og udvikling af nye produkter.

Han bruger både den gave han har fået i form af forældrenes lærdom og erfaring, såvel som nye teknikker og tanker om moderne vinproduktion. 

Alle vinmarkerne dyrkes økologisk, i dag med certifikat, og tanken om at gribe så lidt ind i naturen eget arbejde er styrende for filosofien her.

Vinene herfra er trods en relativ lang lagring på underjordiske cementtanke, knasende sprøde, men med en vis fylde og længde. Der er ret stor smag i en mundfuld, og stor diversitet i de enkelte vine. Generelt er de virkeligt velegnede til havets skaller og skaldyr og ikke mindst til forårets asparges.

Vine fra Batard Langelier

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.