2022 Les Pieds sur Terre, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie, Ménard-Gaborit

2022 Les Pieds sur Terre, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie, Ménard-Gaborit

kr. 280,00

Les Pieds sur Terre er Francois Ménard personlige fortolkning af en moderne Muscadet.

Druerne får lov at ligge med fuld skinkontakt og macererer i kort tid inden de presses. Efter gæring med naturligt forekommende gær, ligger vinen 7 måneder på lie’n inden aftapning. Der tilsættes et absolut minimum af sulfitter ved tapningen.

Les Pieds sur Terre er Muscadet i en særlig liga, og den samlede produktion ligger omkring 4500 flasker.

Sammenlign vare

Domaine Ménard-Gaborit har ligget i Sèvre et Maine-området nær Nantes siden 1734. En passion for vin, der er blevet givet videre fra generation til generation. Efter Thierry, Pascale og Philippe er det nu François og hans kone Pauline, der tager over og følger i deres forfædres fodspor. Sammen vil de give ny energi til gården ved at fortsætte deres familiehistorie, hvor tradition og modernitet blandes.

Vinmarkerne ligger i den vestlige del af Loire-dalen tæt på Atlanterhavet. Det gør det muligt at producere friske, salte hvidvine med mineralitet. Der er stor variation i områdets terroirs med både plutoniske bjergarter (gabbroer) og metamorfe bjergarter (gnejs, ortognejs, micaschist). Størstedelen af produktionen kommer fra druesorten Melon de Bourgogne. Der produceres følgende slags Muscadet, den velkendte Muscadet Sèvre et Maine sur Lie og Muscadet Crus: Monnières Saint Fiacre, Gorges og Le Pallet, samt meget personlige vine fortolket af Francois Ménard, bl.a. Les Pieds sur Terre.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Kommune

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.