Viser 1–12 af 85 resultater
Type
- Orangevin (2)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,375 liter (2)
- 0,75 liter (68)
- 1,5 liter (13)
- 3 liter (3)
-
2020 Sabalo Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo
kr. 125,00kr. 90,00Sábalo er en frisk hvidvin lavet på økologiske Palomino-druer. Den er vinificeret på ståltanke for at bevare sit friske citruspræg.
Takket være en langsom gæring og det lidt køligere kystklima, er vinen nærmest sprød i sit udtryk.
-
2019 Macon-Villages, La Fougueuses, Alexis de Benoist
kr. 160,00kr. 100,00Macon-Villages “La Fougueuse” er høstet af druer fra en parcel på blot 1,5 ha.
Vinstokkene har den høje alder af 50 år, og er dyrket efter biodynamiske principper.
Chardonnay druerne presses nænsomt inden de gæres på ståltanke.
Vinen lagres i minimum 6 måneder inden den udbydes til salg.
Resultatet er en frisk og ren vin med god syre. Den besidder en let fedme, men har samtidigt et mineralsk præg.
-
2018 Marko, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines
kr. 115,00Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.
-
2019 Coteaux du Giennois Blanc, Clément & Florian Berthier
kr. 120,00Coteaux du Giennois dyrkes på samme side af Loire floden som Pouilly-Fumé, blot lidt længere mod nord.
Druerne til den læskende hvidvin er samme Sauvignon Blanc som Berthier brødrene i forvejen mestrer. Druerne kommer fra marker hvor jordbunden er fordelt på 50% Silex (flint), 30% består af kalksten og de sidste 20% vokser i mere lerholdig jord.
Vinen vinificeres helt som husets Sancerre, og der er i princippet kun geografien til forskel fra den “rigtige” vare. Jeg siger ikke Coteaux du Giennois er det samme som en Sancerre eller Pouilly-Fumé, men kvaliteten her er ret overbevisende og med bind for øjnene, ja…..
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – halvflaske
kr. 120,00Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2019 Patinegro Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo
kr. 160,00kr. 120,00Der bliver udelukkende benyttet økologiske druer til Patinegro. Den er ren Palomino der håndhøstes, presses nænsomt hvorefter den gennemgår en langsom gæring på ståltanke. Herefter lagrer den 12 måneder på ældre fade fra Manzanilla lagring, hvilket bringer en dybde og et saltet touch ind i vinene.
-
2019 Marko, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines
kr. 125,00Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.
-
2020 L’as de B, Agathe Bursin
kr. 140,00L’As de B står for Assemblage de Bollenberg og er en blanding af Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Sylvaner og Muscat. Alle druer høstes og vinificeres sammen til hvad der i princippet er en Edelzwicker i meget høj kvalitet.
-
2018 Bourgogne Chardonnay, Sophie Cinier
kr. 150,00Sophie Cinier – Pouilly Fuissé Bourgogne I 2005 sætter Sophie Cinier sin første etikette på egen vin efter at have overtaget familiedomainet efter sin far. I dag 15 år senere […]
-
2017 Macon-Villages, La Demoiselle, Alexis de Benoist
kr. 200,00kr. 150,00Alle Chardonnay druer håndhøstes og sorteres i vinmarken til La Demoiselle. Vinmarken er på 2,5 ha. og vinstokkenes alder er nu 50 år.
Druerne presses nænsomt efter plukningen og hviler nogle timer inden de gæres ved hjælp af egne gærceller. Vinen lagres to vintre i kælderen, hvoraf det ene år foregår på ældre fade, resten af tiden på ståltanke.
Vinen fremstår med modne toner, flot fedme og en god syre. Den kræver en time på karaffel for at åbne sig.