Viser 1–12 af 96 resultater
Type
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,375 liter (1)
- 0,75 liter (88)
- 1,5 liter (7)
- 3 liter (1)
-
2018 Macerado Blanco, Honorio Rubio, Rioja
kr. 155,00Original price was: kr. 155,00.kr. 50,00Current price is: kr. 50,00.Macerado er en tør aromatisk vin der har været i kontakt med drueskallerne hele vejen fra maceration (udblødning), under gæring og også lagringen på ståltanke har været med skindkontakt. Teknisk set er det en orangevin, men den er meget lidt orange, til gengæld meget spændende som hvidvin.
Macerationen foregår i åbne cementkar over flere dage inden druer og saft hældes på ståltanke hvor gæringen får lov at finde sted. Det er udelukkende den naturlige gær der igangsætter gæringen og der tilsættes ikke kulturgær.
Den er lavet på Viura fra meget gamle vinstokke. Vinstokken dyrkes på marker der grænser op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja fra syd mod nord til Navarra.
Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.
Macerado er en markant hvidvin med et stærkt terroirpræg. Dens modne smag af let tørrede frugter og den pirrende syre gør den til en spændende gastronomisk partner.
-
2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès
kr. 190,00Original price was: kr. 190,00.kr. 70,00Current price is: kr. 70,00.Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.
Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.
Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.
Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – halvflaske
kr. 120,00Original price was: kr. 120,00.kr. 80,00Current price is: kr. 80,00.Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2019 Macon-Villages, La Fougueuses, Alexis de Benoist
kr. 160,00Original price was: kr. 160,00.kr. 85,00Current price is: kr. 85,00.Macon-Villages “La Fougueuse” er høstet af druer fra en parcel på blot 1,5 ha.
Vinstokkene har den høje alder af 50 år, og er dyrket efter biodynamiske principper.
Chardonnay druerne presses nænsomt inden de gæres på ståltanke.
Vinen lagres i minimum 6 måneder inden den udbydes til salg.
Resultatet er en frisk og ren vin med god syre. Den besidder en let fedme, men har samtidigt et mineralsk præg.
-
2020 L’as de B, Agathe Bursin
kr. 140,00Original price was: kr. 140,00.kr. 85,00Current price is: kr. 85,00.L’As de B står for Assemblage de Bollenberg og er en blanding af Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Sylvaner og Muscat. Helt særligt for marken er at alle druesorter blomstrer, vækster og modnes på samme tid. Normalt er der op til halvanden måneds forskel på høsttidspunkter de enkelte druer imellem. Agathe Bursin forklarer de særlige forhold som et biologisk vidunder, altså at der ikke er andre forklaringer end naturens eget råderum. Alle druer høstes og vinificeres sammen til hvad der i princippet er en Edelzwicker, men i meget høj kvalitet.
-
2020 Pinot Gris Dirstelberg, Agathe Bursin
kr. 190,00Original price was: kr. 190,00.kr. 115,00Current price is: kr. 115,00.Pinot Gris fra Dirstelberg er frisk og juicy, har en god volume med en dejlig rensende syre. Dirstelberg er kendetegnet ved at have “grés rose” som jordbund, den såkaldte lyserøde sandsten.
-
2020 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier
kr. 170,00Original price was: kr. 170,00.kr. 115,00Current price is: kr. 115,00.Denne hvide sprødhed er en lillesøster til Condrieu.
Vinen er på 100% Viognier fra parceller i kommunen Limony.
Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.
Vinen lagrer ca. i 10 måneder på ståltanke inden aftapning.
Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer til f.eks. asiatiske retter.
-
2018 Lias Finas Blanco, Bodega 220 Cántaras, Rioja
kr. 180,00Original price was: kr. 180,00.kr. 125,00Current price is: kr. 125,00.Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.
Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.
Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.
Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.
Alle vinmarker hos Honorio Rubio/220 Cantaras dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.
Fra Jyllands Posten 22/10-2023
Faglagret hvid rioja med alder bliver ofte glemt herhjemme i vrimlen af de unge, sprøde hvidvine, som tegner det nye Spanien i disse år. Det er synd, for de fortjener at være andet og mere end eftertragtet vin for en snæver kreds af nørder. Rubio-familiens version er uhyre klassisk, stilen let oxidativ med tilhørende høj kompleksitet, velproportioneret power og en utrolig aromaintensitet og smagsdybde. Fuld af tørret abrikos og kamillete, saltsyltet citronskal tilsat en tydelig fino sherry-note og gammelt træ. Velstruktureret, fast i kødet, salt udgang. Bare mægtig fin balanceret. Biodynamisk dyrket tilmed. 93 point.
5 Stjerner
-
2021 Pinot Gris Dirstelberg, Agathe Bursin
kr. 220,00Original price was: kr. 220,00.kr. 125,00Current price is: kr. 125,00.Pinot Gris fra Dirstelberg er frisk og juicy, har en god volume med en dejlig rensende syre. Dirstelberg er kendetegnet ved at have “grés rose” som jordbund, den såkaldte lyserøde sandsten.
-
2021 Riesling Dirstelberg, Agathe Bursin
kr. 225,00Original price was: kr. 225,00.kr. 145,00Current price is: kr. 145,00.Riesling Dirstelberg høstes af gamle vinstokke. Den byder på stort duftspektrum, høj volume og megen vin i glasset med en smule restsødme, der dog sættes på plads af en tilstedeværende syre.
-
2019 Patinegro Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo
kr. 160,00Der bliver udelukkende benyttet økologiske druer til Patinegro. Den er ren Palomino der håndhøstes, presses nænsomt hvorefter den gennemgår en langsom gæring på ståltanke. Herefter lagrer den 12 måneder på ældre fade fra Manzanilla lagring, hvilket bringer en dybde og et saltet touch ind i vinene.
-
2023 Demimo, Arroyo Izquierdo, Rueda
kr. 160,00Fra økologiske vinmarker i den sandede jord i Rueda’s sydøstlige hjørne kommer Demimo. Det er en fyldig fortolkning af af de normalt meget friske og livlige vine fra Rueda. Den opfylder alt hvad du vil have af en terrasse basker og mere til. Der er dømt sol og sommer i hver flaske men man mærker også den seriøse tilgang til håndværket i vinen. Den hænger længere i munden end normalt og dens livlighed skyldes dels de højt beliggende marker hvor klimaet er køligere end længere nede og dels det at man kun benytter den naturligt forekommende gær.