2019 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

Tilbud

2019 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

kr. 125,00

Denne hvide sprødhed er en lillesøster til Condrieu.

Vinen er på 100% Viognier fra parceller i kommunen Limony.

Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

Vinen lagrer ca. i 10 måneder på ståltanke inden aftapning.

Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer til f.eks. asiatiske retter.

 

 

 

Sammenlign vare

Aurélien Chatagnier

 

Domainet der er grundlagt i 2002 er i dag på ca. 8 ha med vinmarker beliggende i den nordlige af Rhône. Der laves vin fra egne marker i Côte Rôtie, Cornas, Saint-Joseph, og fra flere forskellige parceller i den IGP med navnet Collines Rhodaniennes.

 

Aurélien dyrker alle arealer uden brug af sprøjter og har gjort det i mange år. Han har fra 2019 valgt at konvertere, som den 5 årige periode kaldes, for at opnå certifikat som Bio-producent. Det vil sige at han fra 2024 kan nå målet og sætte AB mærkatet på sine flasker.

 

Alle vine gæres udelukkende med den tilstedeværende naturgær. Det foregår ved ca. 15-20 grader enten i fade eller på stål.

 

Der benyttes barriques og større fade til lagring af både de hvide og røde vine. Der er dog sjældent mere end 10% nye fade i brug.

 

Vinene er saftige og meget rent smagende. Træet parfumerer blot vinene en smule, men ikke mere end det blot hæver den i forvejen høje kvalitet på vinen. Vinene fortæller med al tydelighed historien om et stort talent, Auréliens vine er af meget høj kvalitet.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.