Viser 1–12 af 14 resultater
Type
- Hvidvin (11)
- Rødvin (3)
- Søde vine - forstærkede vine (2)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,375 liter (1)
- 0,75 liter (11)
- 1,5 liter (2)
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – halvflaske
kr. 120,00Original price was: kr. 120,00.kr. 80,00Current price is: kr. 80,00.Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2022 Accostage, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie, Ménard-Gaborit
kr. 180,00Accostage er den klassiske fortolkning af en Muscadet sur lie. Den er frisk, livlig og let saltet i sit udtryk.
Den lagres på klassisk manér på de underjordiske cementtanke beklædt med glasfliser på indersiden i 7 måneder. Hele tiden “sur lie”, dvs. på skalrester.
Som andre vine fra domainet er er alle druer certificeret biodynamisk.
-
2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois
kr. 325,00Original price was: kr. 325,00.kr. 225,00Current price is: kr. 225,00.Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.
Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.
Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.
Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.
Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.
-
2022 Mon nom est Rouge, Jonathan Maunoury, Vin de France
kr. 225,00Jonathan Maunoury har en ph.d. i kemi og har spenderet næsten 10 år som forsker inden for næste generations smartphone-skærme (i Storbritannien og Belgien), før han følte behovet for det […]
-
2022 Le Petit Alphée Blanc, Jonathan Maunoury, Vin de France
kr. 240,00Jonathan Maunoury har en ph.d. i kemi og har spenderet næsten 10 år som forsker inden for næste generations smartphone-skærme (i Storbritannien og Belgien), før han følte behovet for det […]
-
2020 Monnières-Saint Fiacre, Muscadet Sévre et Maine, Ménard-Gaborit
kr. 245,00Monnières-Saint Fiacre er en cru Muscadet, en vin med helt særligt terroir. Vinstokkene der er + 50 år er plantet omkring Monnières er dyrket og certificeret biodynamisk.
De nænsomt pressede Melon de Bourgogne druer gærer på ståltanke og lagres sur lie i de traditionelle underjordiske cementtanke beklædt med glasfliser på indersiden i ikke mindre end 36 måneder.
Vinen har en bred og et enormt indbydende duftspektre og er en klassevin i sin kategori.
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – Magnum
kr. 385,00Original price was: kr. 385,00.kr. 250,00Current price is: kr. 250,00.Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2022 Consonance, Jonathan Maunoury, Vin de France
kr. 280,00Jonathan Maunoury har en ph.d. i kemi og har spenderet næsten 10 år som forsker inden for næste generations smartphone-skærme (i Storbritannien og Belgien), før han følte behovet for det […]
-
2020/2019 Ephémère, Jonathan Maunoury, Vin de France
kr. 280,00Jonathan Maunoury har en ph.d. i kemi og har spenderet næsten 10 år som forsker inden for næste generations smartphone-skærme (i Storbritannien og Belgien), før han følte behovet for det […]
-
2022 Les Pieds sur Terre, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie, Ménard-Gaborit
kr. 280,00Les Pieds sur Terre er Francois Ménard personlige fortolkning af en moderne Muscadet.
Druerne får lov at ligge med fuld skinkontakt og macererer i kort tid inden de presses. Efter gæring med naturligt forekommende gær, ligger vinen 7 måneder på lie’n inden aftapning. Der tilsættes et absolut minimum af sulfitter ved tapningen.
Les Pieds sur Terre er Muscadet i en særlig liga, og den samlede produktion ligger omkring 4500 flasker.
-
2020 Sancerre Blanc, Clos du Roy, Alexandre & Antoine Vetois
kr. 475,00Original price was: kr. 475,00.kr. 350,00Current price is: kr. 350,00.Le Clos du Roy er en af de få enkeltmarks-parceller i Sancerre som er beskyttet af stenmure hele vejen rundt. Den ligger i Champtin omkring byen Crézancy-en-Sancerre.
Vetois nyder godt af et beskedent stykke jord på blot 0,21 ha, noget der i gode årgange med pæne kvantiteter kan give 1200 flasker.
Med en gunstig beliggenhed på toppen af Clos’en der vender mod syd, nyder vinstokkene godt af sol fra morgen til aften. Stokkene er plantet tilbage i 1992 og har derfor i dag en fantastisk ydeevne, både i kvalitet og kvantitet.
Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt. Med den største respekt for miljøet, den jord stokkene står plantet i, og udelukkende naturens egne materialer arbejder de to brødre året rundt hen imod at dyrke de sundeste druer af højeste kvalitet for at lave de optimale vine.
Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere mindst 10 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst. Ingen herbicider, ingen pesticider, bare 100 % Sauvignon Blanc druer.