Kontakten til Vetois tvillingerne sker gennem Jérémy Arnaud fra Chablis.
Jérémy har gennem et par år teaset de her unge brødre for mig, men problemet har været at de ikke har haft vin nok til at exportere.
En af de bedste veje at gå, for at finde nye lovende talenter har for mig været at spørge dem der i forvejen er dygtige, nogle af dem med fingeren på pulsen, og sådan kom aftalen i stand med Alexandre og Antoine Vetois fra Crézancy-en-Sancerre.
De stammer fra en vindyrker familie, med et brændende ønske om at lave deres egne vine. De starter deres eventyr i 2019 med at erhverve en lille flig af enkeltmarken “Clos du Roy” som består af kalkstensholdig jord.
Med hjælp fra en ven, låner de nogle lokaler og indretter sig med udstyr så de er klar til at lave vin under eget tag fra årgang 2021.
Med bare 1,44 ha. er produktionen begrænset til ca. 4000 flasker om året, men mere er på vej. Fra 2021-2023 er yderligere 3 plots plantet til med dels Sauvignon Blanc på et plateau af gammel havbund med masser af muslingeskaller i jorden, men de har også valgt at plante Pinot Blanc som før vinlusens hærgen var en udbredt druesort netop her. Det sidste plot er Sauvignon Blanc på “La Côte” udenfor byen Champtin som skal bruges til en separat cuvée på et senere tidspunkt.
Vetois brødrene er ved at konvertere til økologisk certificerede vine. De har fra begyndelsen dyrket alt efter biodynamiske principper.