Viser alle 5 resultater
Type
- Hvidvin (5)
Land
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,75 liter (3)
- 0,375 liter (1)
- 1,5 liter (1)
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – halvflaske
kr. 120,00kr. 80,00Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier
kr. 190,00kr. 125,00Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2018 Coteaux du Giennois Blanc, Terre de Silex, Clément & Florian Berthier
kr. 170,00kr. 140,00Ren Sauvignon Blanc fra en jordbund med flint som primær stentype, også kaldet “Silex” på fransk.
Normalt giver flinten en særlig mineralsk karakter til vinen, hvilket klæder den friske syre fra Sauvignon fortrinligt.
Coteaux du Giennois er beliggende på samme side af Loire floden som Pouilly-Fumé, lidt mod nord.
Berthier brødrene laver vine der får lov at lagre længere tid en sædvanligt på fade og tanke. Silex har ligget 12 måneder på lie’en (drueskallerne) inden den er tappet.
Vinen er helt frisk og med et let mineralsk touch og samtidig besidder den en fylde som er sjældent for vintypen. Drik den til friske fisk, østers, gedeoste, salater og ikke mindst alle forårets grøntsager. Eller måske helt alene, bare som et glas hvidvin til din tørst.
-
2017 Sancerre Blanc, Les Chasseignes, Clément & Florian Berthier
kr. 250,00kr. 160,00Les Chasseignes er en parcel beliggende på toppen af en bakke ved byen Sury en Vaux.
Jordbunden består af kalksten og ler som er ideel for Sauvignon Blanc.
Druerne presses straks de lander i vineriet, og juicen nedkøles og får lov at “sætte sig” i 36 timer inden gæringen starter naturligt.
Herefter lagrer vinen på ståltanke i ca. 10 måneder på de fine skaller for at bevare sin friskhed og vibrerende syrlighed.
Resultatet er en flot Sancerre med et ekstra gear. En duft af søde stenfrugter blandet med de klassiske elementer som hyld og stikkelsbær og lidt hvide blomster. Smagen føles mere cremet og er meget lang for en Sancerre.
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – Magnum
kr. 385,00kr. 275,00Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.