2020/2019 Ephémère, Jonathan Maunoury, Vin de France

2020/2019 Ephémère, Jonathan Maunoury, Vin de France

kr. 280,00

Sammenlign vare
Jonathan Maunoury har en ph.d. i kemi og har spenderet næsten 10 år som forsker inden for næste generations smartphone-skærme (i Storbritannien og Belgien), før han følte behovet for det åbne rum og et liv uden for laboratoriet.

Han lagde tilværelsen om og tog på vinskolen i Beaune og cementerede sin erfaring på forskellige biodynamiske domaines i Bourgogne (Chandon de Briailles), Champagne (Vouette et Sorbee), Rhône (Gonon) og Loire-dalen (Mark Angely, Melaric, Maisons Rouges).

I 2017 slap han tøjlerne, tørnede ud på egen hånd og overtog 5 hektar vinmarker omkring bakken Puy Notre Dame, lige sydvest for Saumur i Loire-dalen. Hans vinmarker ligger på det lokale kalkholdige ‘tuffeau’ plateau. Vinstokkene havde allerede været dyrket økologisk i 20 år, og Jonathan begyndte at arbejde biodynamisk i 2017. De fleste af hans beplantninger er Cabernet Franc, suppleret af lidt Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Pineau d’Aunis. Han høster manuelt, gærer med naturlige gærstammer og filtrerer ikke og klarer ej heller vinene. Hans mål er at lave ægte vine, der er så naturlige som muligt med så lidt menneskelig indgriben som muligt. De fleste vine er uden svovl (eller med meget lav dosis tilsat ved aftapning).

Årgang

,

Distrikt

Drue

,

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.