Viser 1–12 af 137 resultater
Type
- Rødvin (137)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,75 liter (124)
- 1,5 liter (11)
- 3 liter (2)
-
2019 Aleph, Famille de Boel France, Cotes du Rhône Villages
kr. 140,00kr. 100,00Aleph er en Cotes du Rhone Villages vin fra Massif d’Uchaux, beliggende lidt nord for Gigondas. Det er et område omgivet af skove på skråningerne af det lille bjergmassiv.
Markerne er beplantet med 60 % Syrah og 40 % Grenache.
30 % af vinen lagres ca. 6 mdr. på 4-5 år gamle fade. Den begrænsede fadlagring holder vinens frugt frisk og pirrende.
Der benyttes kun naturligt forekommende gær, og altså ingen tilsætning af industrigær. Det bevarer en vis spænding og levende fornemmelse i vinen, hvor industrigær ofte får vinene til at ”flade ud”.
Aleph er det første bogstav i det fønikiske alfabet og betyder okse.
Oksen symboliserer vigtigheden af dyret for os mennesker, den udsøgte spise den er, den optræder på hundredevis af måder i gastronomien, så etiketten er en hyldest til dyret der her er omgivet af slagtere i et karnevalsoptog.
Vinen er tappet i april 2020 og er kun tilsat en anelse svovl/sulfitter som eneste tilsætning overhovedet.
-
2020 Les Voraces, Famille de Boel France, Collines Rhodaniennes IGP
kr. 148,00kr. 100,00Syrah vinstokkene vokser rundt om familien de Boel France ejendom i det nordlige Rhone. Collines Rhodaniennes er parceller der omkranser de mere kendte AOP’er som Cornas og Saint-Joseph. Det er ren Syrah, en blødere vin end de mere kendte vine fra området, men velegnet til efterårets fuglevildt og hårvildt. Vinen er i den frugtige ende af smagsspektret og lagrer på ståltanke for at bevare sin friskhed.Vinen er gæret med den naturlige gær, dvs. ingen tilsætning af industrigær. Den bevarer derved en mere livlig smag og langt mere interessant karakter end hvis man havde benyttet industrielt fremstillet gær.Den er 100 % økologisk og bliver fra 2021 certificeret som biodynamisk vin. Ingen E-numre her! -
2016 Beaujolais-Villages, Le Jeune Homme, Alexis de Benoist
kr. 155,00kr. 100,00Det her er som at drikke god Bourgogne, hvis du bare lige skifter Pinot Noir ud med Gamay druen. Den er lavet efter samme opskrift med længere skindkontakt, gæring ved hjælp af egne gærceller, og en længere lagring der giver vinen mere kompleksitet og dybde.
Den har lige præcis fået den lagring så den på en måde er saftig og lækker, men samtidig har den smidt hvalpefedtet og tager dig et step højere op.
Nyd den som rød Bourgogne ved 16 grader.
-
2016 Meler 6 meses, Bodegas Meler, Somontano – Spanien
kr. 110,00Meler 6 meses er lavet på 3 “franske” druesorter, Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Vinen har lagret 6 måneder på brugte fade for at fremme vinens kompleksitet og dybde, og træfadenes krydderi spiller også flot til den mørke men læskende vin.
Nydes ved 16-18 grader.
-
2019 Les Voraces, Famille de Boel France, Collines Rhodaniennes IGP
kr. 140,00Syrah vinstokkene vokser rundt om familien de Boel France ejendom i det nordlige Rhone. Collines Rhodaniennes er parceller der omkranser de mere kendte AOP’er som Cornas og Saint-Joseph. Det er ren Syrah, en blødere vin end de mere kendte vine fra området, men velegnet til efterårets fuglevildt og hårvildt. Vinen er i den frugtige ende af smagsspektret og lagrer på ståltanke for at bevare sin friskhed.Vinen er gæret med den naturlige gær, dvs. ingen tilsætning af industrigær. Den bevarer derved en mere livlig smag og langt mere interessant karakter end hvis man havde benyttet industrielt fremstillet gær.Den er 100 % økologisk og bliver fra 2021 certificeret som biodynamisk vin. Ingen E-numre her! -
2020 Altún, Bodegas Altún, Rioja Alavesa
kr. 140,00Altún er husets flagskib. Blandet af druer fra 3 af Riojas absolut bedste terroirs, beliggende i Rioja Alavesa.
Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra de tre terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.
Vinificeringen foregår i store tanke, mens lagringen af vinen sker på franske barriques og 500 liters fade i samlet 14 måneder.
Der er meget smag i vinen, den omfavner smagsløgene og fadlagringen sammen med den friske syre giver en god rygrad til din grillmad eller anden mad der kan bruge et frisk kraftigt pust.
-
2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero
kr. 180,00kr. 140,00Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.
Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.
Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.
Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.
-
2018 Saint-Jospeh, Rue des Poulies, Famille de Boel France
kr. 250,00kr. 175,00På ren Syrah viser domainet et flot visitkort frem i form af en vin med både fyldig, saftig frugt men også en ret seriøs vin til lagring i kælderen.
Vinstokkene gror i granitholdig jord som mange andre steder i den nordlige del af Rhône.
Når druen er Syrah er duftnoterne ofte en blanding af røde og sorte bær. Denne Saint-Joseph har også et karakteristisk strejf af røget bacon, råt kød og krydderurter.
Halvdelen af vinen lagres på brugte egetræsfade, resten på ståltanke.
Hold den kølig under servering, server den helst ved 17-18 grader.
Bør åbnes i god tid! 3-4 timer åben gør den bedre.
Rue des Poulies er navnet på den gade hvor den første franske restaurant lå i 1765. I dag hedder gaden Rue du Louvre. Derfor er etiketten en hyldest til den franske gastronomi.