Viser 13–24 af 163 resultater
Type
- Rødvin (163)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,75 liter (148)
- 1,5 liter (13)
- 3 liter (2)
-
2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero
kr. 180,00kr. 140,00Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.
Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.
Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.
Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.
-
2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines
kr. 195,00kr. 145,00Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.
Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.
Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…
-
2018 Saint-Jospeh, Rue des Poulies, Famille de Boel France
kr. 250,00kr. 160,00På ren Syrah viser domainet et flot visitkort frem i form af en vin med både fyldig, saftig frugt men også en ret seriøs vin til lagring i kælderen.
Vinstokkene gror i granitholdig jord som mange andre steder i den nordlige del af Rhône.
Når druen er Syrah er duftnoterne ofte en blanding af røde og sorte bær. Denne Saint-Joseph har også et karakteristisk strejf af røget bacon, råt kød og krydderurter.
Halvdelen af vinen lagres på brugte egetræsfade, resten på ståltanke.
Hold den kølig under servering, server den helst ved 17-18 grader.
Bør åbnes i god tid! 3-4 timer åben gør den bedre.
Rue des Poulies er navnet på den gade hvor den første franske restaurant lå i 1765. I dag hedder gaden Rue du Louvre. Derfor er etiketten en hyldest til den franske gastronomi.
-
2021 Villacardiel, Bodegas Altún, Rioja Alavesa
kr. 180,00Villacardiel stammer fra et område for foden af Sierra de Cantabria, og selve marken med ren Tempranillo ligger i 630 meters højde. Området er arkæologisk beskyttet, og ind i mellem findes en del af fortidens efterladenskaber i jorden og bag skjulte grotter.
Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.
Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 8 måneder på franske fade og derefter 6 måneder i cementtanke.
Vinen er frisk, meget dybrød med noter af brombær og solbær med florale noter. Kan nydes som ung ved 16-18 grader, men udvikler sig klart positivt ved flaskelagring i et par år eller mere.
-
2020 Les Voraces, Famille de Boel France, Collines Rhodaniennes IGP – Magnum
kr. 300,00kr. 195,00Syrah vinstokkene vokser rundt om familien de Boel France ejendom i det nordlige Rhone. Collines Rhodaniennes er parceller der omkranser de mere kendte AOP’er som Cornas og Saint-Joseph. Det er ren Syrah, en blødere vin end de mere kendte vine fra området, men velegnet til efterårets fuglevildt og hårvildt. Vinen er i den frugtige ende af smagsspektret og lagrer på ståltanke for at bevare sin friskhed.Vinen er gæret med den naturlige gær, dvs. ingen tilsætning af industrigær. Den bevarer derved en mere livlig smag og langt mere interessant karakter end hvis man havde benyttet industrielt fremstillet gær.Den er 100 % økologisk og bliver fra 2021 certificeret som biodynamisk vin. Ingen E-numre her! -
2015 De Blas Serrano, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero
kr. 245,00kr. 195,00De Blas Serrano er navnet på bodegaen grundlagt i 2005, men også navnet på denne vin.
De 7 parceller der høstes fra til denne vin, ligger alle højt omkring byerne Fuentelcésped og Fuentespina. De er alle beplantet med den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo. Vinstokkene er som minimum 50 år gamle.
Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. 50 % gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring, den anden halvdel gennemgår både gæring og malo på barriques. Herefter tilbringer vinen ca. 17 måneder på franske barriques.
Årgang 2015 er drikkeklar, men du kan med fordel gemme den i kælderen endnu nogle år.
Det her er Ribera del Duero med dyb mørk frugt og et flot behersket fadpræg. Jeg vil klart anbefale at dekantere vinen et par timer eller mere hvis du kan nå det.
-
2017 Artillero, Rioja, Oxer Wines
kr. 285,00kr. 225,00I Rioja Alavesa laver Oxer en Tempranillo tilsat ca. 5 % Viura, kaldet Artillero. Vinstokkene dateres tilbage til 1922, hvilket giver meget lave høstudbytter. Til gengæld får vinen en ekstra dybde, samtidig med en saftspændt frugt. Den er absolut til den juicy side, og er et godt eksempel på hvor elegant ung Tempranillo kan fortolkes. Stilmæssigt minder den mere om en ung Bourgogne end om en traditionel rød Rioja. Et frisk pust ned ad en gammel sti.
-
2019 Bourgogne Hautes Cotes de Nuits, Clos des Dames Huguettes, Philippe Gavignet
kr. 225,00Clos des Dames Huguettes ligger på højen nord for byen Nuits-Saint-Georges. Markerne er beliggende 350-400 meter over havet, eller lidt højere end 1. Cru og Grand Cru markerne i Bourgogne.
Mosten til druerne udblødes 5-6 dage inden de gæres i ståltanke. Vinen lagrer ca. 14 måneder på franske egefade, hvoraf omkring 1/5 del er nye.
Clos des Dames Huguettes er en fantastisk vin når det ikke skal være fra øverste hylde, og du har lyst til et rigtigt godt glas Bourgogne med saftig frugt og en god ren stil.
-
2022 Bourgogne Pinot Noir, Le Clos, Sophie Cinier
kr. 225,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]