De Blas Serrano er grundlagt i 2005 og kommercialiserer sig først i 2009, og altså et ganske ungt vineri i et af Spaniens mest kendte vindistrikter.
Det overordnede ønske er at producere den højest opnåelige kvalitet af druer, men på en meget miljøbevidst facon, så man giver mest muligt tilbage til naturen.
Sophie Kuhn der laver vinen stammer fra Alsace, og har erfaring fra så forskellige vingårde som Olivier Leflaive, Chateau Cheval Blanc, Cave de Tain l’Hermitage og andre steder i Toscana og Australien.
Alle vinmarker ligger højt, mellem 830 og 950 meter over havets overflade og er en del af fastlandsklimaet. Det betyder kolde vintre med sne og frost, samt en varme om sommeren omkring 30 grader, men med kølige nætter.
Jordbunden varierer mellem kalksten, rødsandet ler og lermergel.
Vinstokkene er mellem 15 og 130 år gamle og 95 % er Tinta del Pais, den lokale klon af Tempranillo, samt 5 % Albillo Mayor, en af de lokale kloner af den grønne Albillo.
Vinene fra De Blas Serrano balancerer det klassiske Ribera del Duero hvor saft og kraft, går hånd i hånd med fadenes krydderi til vinen. Her er masser af “full body” men også en elegance der får dig til at hæve glasset en ekstra gang.