Tempranillo

Viser 1–12 af 29 resultater

  • 2022 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

   Original price was: kr. 140,00.Current price is: kr. 100,00.

   Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.

   Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

   Billedet er fra årgang 2021, der sælges 2022.

    

  • 2020 Altún, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

   kr. 140,00

   Altún er husets flagskib. Blandet af druer fra 3 af Riojas absolut bedste terroirs, beliggende i Rioja Alavesa.

   Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra de tre terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

   Vinificeringen foregår i store tanke, mens lagringen af vinen sker på franske barriques og 500 liters fade i samlet 14 måneder.

   Der er meget smag i vinen, den omfavner smagsløgene og fadlagringen sammen med den friske syre giver en god rygrad til din grillmad eller anden mad der kan bruge et frisk kraftigt pust.

    

    

  • 2021 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

   kr. 140,00

   Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.

   Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

    

    

  • 2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

   kr. 180,00

   Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.

   Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.

   Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.

   Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.

  • 2021 Villacardiel, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

   kr. 180,00

   Villacardiel stammer fra et område for foden af Sierra de Cantabria, og selve marken med ren Tempranillo ligger i 630 meters højde. Området er arkæologisk beskyttet, og ind i mellem findes en del af fortidens efterladenskaber i jorden og bag skjulte grotter.

   Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

   Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 8 måneder på franske fade og derefter 6 måneder i cementtanke.

   Vinen er frisk, meget dybrød med noter af brombær og solbær med florale noter. Kan nydes som ung ved 16-18 grader, men udvikler sig klart positivt ved flaskelagring i et par år eller mere.

    

    

  • 2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines

   kr. 195,00

   Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.

   Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.

   Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…

    

    

  • 2017 Artillero, Rioja, Oxer Wines

   Original price was: kr. 285,00.Current price is: kr. 225,00.

   I Rioja Alavesa laver Oxer en Tempranillo tilsat ca. 5 % Viura, kaldet Artillero. Vinstokkene dateres tilbage til 1922, hvilket giver meget lave høstudbytter. Til gengæld får vinen en ekstra dybde, samtidig med en saftspændt frugt. Den er absolut til den juicy side, og er et godt eksempel på hvor elegant ung Tempranillo kan fortolkes. Stilmæssigt minder den mere om en ung Bourgogne end om en traditionel rød Rioja. Et frisk pust ned ad en gammel sti.

    

    

  • 2015 De Blas Serrano, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

   kr. 245,00

   De Blas Serrano er navnet på bodegaen grundlagt i 2005, men også navnet på denne vin.

   De 7 parceller der høstes fra til denne vin, ligger alle højt omkring byerne Fuentelcésped og Fuentespina. De er alle beplantet med den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo. Vinstokkene er som minimum 50 år gamle.

   Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. 50 % gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring, den anden halvdel gennemgår både gæring og malo på barriques. Herefter tilbringer vinen ca. 17 måneder på franske barriques.

   Årgang 2015 er drikkeklar, men du kan med fordel gemme den i kælderen endnu nogle år.

   Det her er Ribera del Duero med dyb mørk frugt og et flot behersket fadpræg. Jeg vil klart anbefale at dekantere vinen et par timer eller mere hvis du kan nå det.

  • 2020 Ahari, Rioja, Oxer Wines

   kr. 325,00

   Ahari er seneste røde Rioja fra Oxer Wines. Efter opkøb af gamle parceller beplantet med Graciano, har Oxer valgt fra og med 2020 årgangen at erstatte Artillero med Ahari. Ud over 60 % Tempranillo består den af 30 % Graciano fra kalkholdige skråninger, samt 10 % Viura. Druerne plukkes fra i alt 6 forskellige plots i omkring 600 meters højde. Vinmarkerne er ligger i Rioja Alavesa og er som alle andre i Oxers besiddelse ret gamle og her dateres de tilbage til 1942.

   Vinen gæres i foudres og i cement æg (amfora) og lagres ca. 13 måneder i foudres inden aftapning.

   Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.

   Navnet Ahari refererer til en rød alf fra den baskiske mytologi som går ud om natten og skræmmer folk for sjov.

    

  • 2021 Everest, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

   kr. 475,00

   Everest kommer fra et markstykke på lige under 1 hektar ved navn “La Choza” som ligger på en terrasse oven over Banos de Ebro i Rioja Alavesa.

   Det er ren Tempranillo plantet i 1965 i kalkholdig lerjord på et terræn med 11% stigning. Således er der ret god afvanding og vinstokkenes rødder må søge dybt for at suge vand op til planten.

   Marken dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper

   Vinen gæres naturligt og den malolaktiske gæring finder sted sporadisk i 500 liters nye franske fade.

   Everest lagres samlet 14 måneder på 500 liters fade inden den tappes. Den har brug for nogle års flaskelagring for at vise sit fulde potentiale.

    

    

  • 2020 Kuusu, Toro, Oxer Wines

   Original price was: kr. 695,00.Current price is: kr. 575,00.

   Kuusu er en helt ny vin fra Oxer Wines.

   Et opkøb af en lille gammel parcel i Toro, dateret tilbage til 1920, har Oxer nu lavet sin første vin fra et område der mest er kendt for meget tunge og sødmefulde vine. Marken der ligger i 600 meters højde er beplantet med Tinta de Toro som er det lokale navn for Tempranillo og lidt Albillo Mayor.

   Vinen gæres i åbne fade, foudres og i cement æg (amfora) og lagres ca. 13 måneder i foudres inden aftapning.

   Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.

   Kuusu er det baskiske navn for et fugleskræmsel. I den baskiske mytologi jager Kuusu de onde ånder væk.

   Der blev tappet 903 flasker i årgang 2020.

  Indtast for at starte søgningen

  Kurv

  Ingen varer i kurven.

  Interesseret i vin?

  Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
  Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.