2020 Peique Vinedos Viejos, Bodegas Peique, Valtuille de Abajo, Bierzo

2020 Peique Vinedos Viejos, Bodegas Peique, Valtuille de Abajo, Bierzo

kr. 250,00

Vinedos Viejas er 100 % Mencia fra vinstokke med en alder på 45-55 år.

Vinstokkene er plantet i Valtuille de Abajo, den bedste del af Bierzo.

Økologisk dyrkede vinmarker giver druemateriale til en vin der leder tankerne hen mod en god Bourgogne Rouge. Den har struktur, god syre og præcis den friskhed du kan ønske. Det er seriøst godt lavet og kan drikkes ung.

12 måneder på brugte franske barriques og derefter 12 måneders flaskelagring.

Sammenlign vare
Kategori: Tags: , , , , ,

Bodegas Peique er grundlagt i 1999, men i virkeligheden går familiens historie et stykke længere tilbage.

I dag er Mar Peique i spidsen for den moderne bodega i Bierzo. Hendes farfar og grandonkel var dog dem der banede vejen for hvad der er muligt i dag.

De stod for at plante de vinstokke der i dag er 70-90 år gamle og som vokser i hjertet af Bierzo kaldet Valtuille de Abajo.

Mar er dedikeret til Bierzo, til familiens gård, til vinen og historien. Alt håndteres derfor med største respekt for naturen, omgivelserne og menneskene omkring hende. Hun er ydmyg og målrettet, det samme kan siges om vinene.

Mencia druen bør behandles med nænsomhed og respekt. Den kan give dig store oplevelser og forfærdelige skuffelser, lidt som Pinot Noir og Garnacha.

Mar Peique forvalter både Godello og Mencia til nærmest perfektion. Der er noget vildt og utæmmet i vinene og på samme tid stramt styret med sikker hånd.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Producent

Type

Kommune

Land

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.