2022 Lagariza, Finca Millara, Ribeira Sacra

2022 Lagariza, Finca Millara, Ribeira Sacra

kr. 220,00

Fra terrassemarker der spejler sig i Mino floden høstes Mencia druerne til Lagariza.

Alt markarbejde foregår i hånden. De stejle skråninger tillader ikke maskiner.

Når druerne er bragt til vineriet koldmacereres de i kort tid inden den alkoholiske gæring starter. Begge dele i små temperaturkontrollerede ståltanke. Den malolaktiske gæring får også lov at indfinde sig i samme små tanke.

Efter ca. 6 måneders lagring tappes vinene på flaske og nu her endnu et år efter aftapningen er vinen perfekt at drikke. Tag den ved 13-14 grader i store slurke og lad dig forføre af Mencia’s mange budskaber.

Grundet den ret naturlige tilgang at lave vinen på, holder den sig fortrinligt åben 2-3 dage på køl.

Sammenlign vare

Finca Millara ligger i Ribeira Sacra som er en del Galicien. Et område der er under stærk indflydelse af Atlanterhavets luner, på godt og ondt. Ofte med meget omskifteligt vejr med en del nedbør til følge. Galicien kan vel kaldes for Spaniens grønne hjørne.

Vinmarkerne omkring Finca Millara rejser sig fra vandkanten af Mino-floden og de stejle skråninger betyder at vinmarkerne er bygget som terrasser, sten for sten, plateau for plateau.

Jordbunden rummer hovedsagligt skifer og betegnes som mager jord.

I dag er Finca Millara en af Ribeira Sacras største ejendomme. 11 ha udgør det samlede areal og produktionen når i gode år 70.000 flasker.

Variationen af druer går over Mencia, Garnacha, Souson til de røde vine og Godello til de hvide.

Finca Millara har i en række år benyttet den store spanske vinmager Raul Perez som rådgivende ønolog, et udbytterigt samarbejde når man kigger på de mange hædersbeviser og medaljer vingården høster.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.