2017 Lias Finas Rosé, Honorio Rubio, Rioja

Tilbud

2017 Lias Finas Rosé, Honorio Rubio, Rioja

Original price was: kr. 180,00.Current price is: kr. 140,00.

Lias Finas betyder “den fine lie”, hvilket hentyder til den tid vinen lagrer på de fine rester af drueskallerne.

Lie’n tilfører vinen en livlig energi og løfter spændingen for os der nyder den. Der er en masse vildskab i denne vin. En vin der er langt kraftigere en normale rosé’er. Det skyldes dels den traditionelle måde vinen er lavet på, hvor fadlagringen er den del af dens modningsproces.

Den er fantastisk når du har grillet en kylling, en fed fisk som tun, laks, makrel og vær ikke bange for krydderier.

Hvis du er til nørderi, så prøv at læg denne i kælderen 5-10 år og se hvad der kommer ud af det.

Det er billig, men god og interessant underholdning.

 

“Spændende spansk rosé fra Rioja, som også har sine stolte traditioner udi genren. Stilen her er diametralt modsat af de provencalske fætre. Denne har en kraftfuld og kompleks næse, præget af tiden på flaske. Fuld af voks, Aperol-noter, tørrede suppeurter, spicy noter fra fadlagringen og et oxidativt touch. Smagen er stor og intens. På en gang cremet og sødmefuld, men her er også grapeskalsbitterhed, smag af tørret abrikos og blodappelsinmarmelade. En del tannin gør den til en udpræget madvin, og den vil helt sikkert kunne ligge nogle år endnu og opsamle en endnu større aromatisk kompleksitet”. 92 point. (Kilde: Morten Bundgaard – Jyllands Posten)

 

Sammenlign vare

Bodega 220 Cántaras

Cordovin er en lille vinby i La Rioja Alta, hvor familien Rubio startede som vinproducenter for mere end 100 år siden.

Produktionen fandt oprindeligt sted i en kælder under jorden, men er sidenhen blevet udvidet, sidst i 2002. Siden 1989 har Honorio stået i spidsen for produktionen og det er først med hans tilkommen at vinene herfra har fået egne labels.

Eksterne partnere har de seneste år skudt kapital i familiebodegaen. Navnet er fra 2022 ændret til Bodega 220 Cántaras.

De ekstra tilførte ressourcer bruges på at opkøbe vinmarker i La Rioja Alta, samt investere i nye fade og tanke.

Honorio Rubio Vilar er et klasseeksempel på at tradition og fornyelse går hånd i hånd når man forstår begge dele.

Honorio producerer nogle meget markante hvidvine og Clarete’r. Clarete er en kraftig rosé efter gammel formel, en vin der sætter de fleste andre rosévine til vægs. Som en helt særlig ting tappes en gang i mellem en vin baseret på en Solera startet tilbage i 2007. Den blandes af minimum 5 årgange. Det er ren Viura på et vildt højt niveau og klart en vin skabt til gastronomi.

Ambitionen er også at få de røde vine op på højere niveau og til at stå for den ekspertise har man allieret sig med ingen ringere end Jesús Madrazo, kendt fra bl.a. Contino og anses som en af Spaniens dygtigste vinmagere.

Årgang

Distrikt

Drue

,

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.