Champagne Rosé Extra Brut, Les Rosiers, Maurice Grumier

Tilbud

Champagne Rosé Extra Brut, Les Rosiers, Maurice Grumier

Original price was: kr. 550,00.Current price is: kr. 325,00.

100% Pinot Noir

Ren Pinot uden malolaktisk gæring fra enkeltmarken Les Rosiers i Vallée de la Marne. Mosten ligger med skindkontakt i 36-48 timer timer for at trække farven ud. Årgang 2015 er vinificeret på træ og delvist lagret på fade. Ikke klaret og ikke filtreret før aftapning på flaske. Tappet April 2016

Den er lavet som en lys rød vin Rosé de Saignée, og er ikke tilsat rødvin for at opnå en vis farve.
Den minder om en lys Bourgogne med høj intensitet og en frisk flot duft af bl.a. skovjordbær. Kan du lide Pinot Noir, er du hurtigt solgt til Les Rosiers.

Dosage 4 gr/l.

Sammenlign vare

Maurice Grumier

 

Historien kort.

Maurice Grumier producerer Champagne i Marne-dalen, tæt på epicentret af Champagne, byen Epernay.

Familien Grumier har siden 1743 dyrket druer her, men først i 1928 valgte Amand Grumier at beholde høsten selv i stedet for at sælge til de store huse, for istedet at udgive sin første Champagne under eget navn. Dét er der siden kommet flere cuvéer ud af. Da Fabien Grumier overtog driften sammen med sin hustru i 2005, skubbede de yderligere til udviklingen af domainet.

 

De fornuftige tanker.

Filosofien er klar. Jorden dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper, de er HVE certificerede og tanken om at give tilbage hvad man har brugt, synes helt naturlig. Dvs. størst mulig respekt for jorden, planterne, og ikke mindst vandet under jorden, for at få det bedste til sine vine og til dig som forbruger. Målet om at nå højest mulig kvalitet er en evig jagt på små forbedringer, og målet er altoverskyggende. Vinene skal afspejle størst mulig aftryk af sit terroir og druetypicitet. Og det gør de!

 

Domainet i tal.

Der dyrkes druer på i alt 8,5 ha. Fra dem høstes årligt druer svarende til ca. 70.000 flasker vin.

Tilplantingen er pt. 20 % Chardonnay, 25 % Pinot Noir og resten, 55 % er Pinot Meunier.

Vinstokkene er i gennemsnit ca. 25 år, og de ældste er 45-50 år.

Der vinificeres i store gamle fade, og nogle vine fadlagres yderligere op til 12 mdr i fade. Ca. 10 % af fadene fornyes hvert år.

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

,

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.