2015 Lias Finas Blanco, Honorio Rubio, Rioja

2015 Lias Finas Blanco, Honorio Rubio, Rioja

kr. 170,00

Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd sammen med skallerne under 6 måneders fadlagring og endelig ca. 10 måneder på ståltanke.

Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med en stort lagringspotentiale hvis man er til gammel hvid Rioja. Prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.

Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

Bodegas Honorio Rubio Vilar.

Cordovin er en lille vinby i La Rioja Alta, hvor familien Rubio startede som vinproducenter for mere end 100 år siden.

Produktionen fandt oprindeligt sted i en kælder under jorden, men er sidenhen blevet udvidet, sidst i 2002. Siden 1989 har Honorio stået i spidsen for produktionen og det er først med hans tilkommen at vinene herfra har fået egne labels.

Eksterne partnere har de seneste år skudt kapital i familiebodegaen. De ekstra ressourcer bruges på at opkøbe vinmarker i La Rioja Alta, samt investere i nye fade og tanke.

Honorio Rubio Vilar er et klasseeksempel på at tradition og fornyelse går hånd i hånd når man forstår begge dele.

Honorio producerer nogle meget markante hvidvine og Clarete’r. Clarete er en kraftig rosé efter gammel formel, en vin der sætter de fleste andre rosévine til vægs. Som en helt særlig ting tappes en gang i mellem en vin baseret på en Solera startet tilbage i 2007. Den blandes af minimum 5 årgange. Det er ren Viura på et vildt højt niveau og klart en vin skabt til gastronomi.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.