Oxer Bastegieta er en dedikeret, disciplineret og en vild mand.
Han vælger alt han skal med den største omhu og akkuratesse. Men han er ikke bange for at tage en chance. Han arbejder med en målrettethed der med tydelighed sætter sit aftryk i hans vine. De er klare i udtrykket, meget druetypiske, og alle helt friske med en markant syre.
Den første vin fra Oxers hånd er fra 2009, lavet af købte druer. I dag kommer alle vine fra egne marker.
Nu som dengang, har han valgt Rioja Alavesa som sit udgangspunkt, sammen med de marker hans familie ejer i Bizkaiko Txakolina nær Bilbao.
Han har dog også erhvervet en lille højtbeliggende parcel i Toro, hvorfra han laver vinen Kuusu.
Han har siden sin start, spenderet hver en tjent euro på at erhverve små parceller med gamle vinstokke. De fleste af vinmarkerne i Rioja Alavesa ligger i ca. 600 meters højde, nogle af dem dateret tilbage til 1903.
Alle vinmarker dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper, hvilket er med til at give vinene det liv og den energi der gør dem så interessante i hver en mundfuld. En anden væsentlig faktor er at alle vine spontangærer ved hjælp af naturlig gær, dvs. der ikke benyttes industrigær.
Han benytter rustfrit stål, amfora og flere slags fade til lagring og vinificering af sine vine. I Txakoli laver han endda en vin med lidt flor.
Oxer er som sine vine i evig bevægelse.