Viser 1–12 af 29 resultater
Type
- Champagne - Bobler (3)
- Forstærket vin - tør (1)
- Hvidvin (15)
- Rosévin (1)
- Rødvin (9)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,75 liter (1)
- 1,5 liter (28)
- 3 liter (1)
-
2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja – Magnum
kr. 170,00kr. 120,00Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.
Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.
Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.
-
2019 Coteaux du Giennois Blanc, Clément & Florian Berthier – magnum
kr. 250,00kr. 180,00Coteaux du Giennois dyrkes på samme side af Loire floden som Pouilly-Fumé, blot lidt længere mod nord.
Druerne til den læskende hvidvin er samme Sauvignon Blanc som Berthier brødrene i forvejen mestrer. Druerne kommer fra marker hvor jordbunder er fordelt på 50% Silex (flint), 30% består af kalksten og de sidste 20% vokser i mere lerholdig jord.
Vinen vinificeres helt som husets Sancerre, og der er i princippet kun geografien til forskel fra den “rigtige” vare. Jeg siger ikke Coteaux du Giennois er det samme som en Sancerre eller Pouilly-Fumé, men kvaliteten her er ret overbevisende og med bind for øjnene, ja…..
-
2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – Magnum
kr. 385,00kr. 285,00Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.
Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.
Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
-
2020 Les Voraces, Famille de Boel France, Collines Rhodaniennes IGP – Magnum
kr. 300,00Syrah vinstokkene vokser rundt om familien de Boel France ejendom i det nordlige Rhone. Collines Rhodaniennes er parceller der omkranser de mere kendte AOP’er som Cornas og Saint-Joseph. Det er ren Syrah, en blødere vin end de mere kendte vine fra området, men velegnet til efterårets fuglevildt og hårvildt. Vinen er i den frugtige ende af smagsspektret og lagrer på ståltanke for at bevare sin friskhed.Vinen er gæret med den naturlige gær, dvs. ingen tilsætning af industrigær. Den bevarer derved en mere livlig smag og langt mere interessant karakter end hvis man havde benyttet industrielt fremstillet gær.Den er 100 % økologisk og bliver fra 2021 certificeret som biodynamisk vin. Ingen E-numre her! -
2020 Bourgogne Chardonnay, Le Clos, Sophie Cinier – Magnum
kr. 320,00Sophie Cinier – Pouilly Fuissé Bourgogne I 2005 sætter Sophie Cinier sin første etikette på egen vin efter at have overtaget familiedomainet efter sin far. I dag 15 år senere […]
-
-
Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo – magnum
kr. 460,00kr. 370,00Pastora er den første Manzanilla der blev eksporteret på flaske. Succes’en med at eksportere Sherry og Manzanilla på fade, fik grundlæggeren af Barbadillo, Benigno Barbadillo til at gå skridtet videre og begyndte derfor at markedsføre de flaskeaftappede vine. Derfor anses Pastora som en grundsten, og som den mest betydningsfulde af alle Manzanillas i dag.
Grundvinen i Pastora stammer fra Barbadillos Solear solera. Herfra udvælges særlige fade og Pastora lagrer sine sidste år i selve bodegaen af samme navn helt nede ved floden.
Vinen har kun været udgivet i sin nuværende form siden 2015. Her besluttede man hos det game vinhus at tappe en vin der minder om den der gav Barbadillo så stor succes tilbage i starten af 1800-tallet. Pastora der er afbilledet på etiketten ved ingen hvor blev af, men vinen er tilbage i fineste form.