2021 La Cicatera, Garnacha, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

2021 La Cicatera, Garnacha, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

kr. 250,00

La Cicatera var en af de vine jeg forelskede mig i ved aller første smagning med Alberto og Iker. Garnacha vinstokkene vokser i marker omkring Banos de Ebro i ca. 500 meters højde. Markerne består af kalkholdig jord med sandsten.

Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 6 måneder på franske fade og derefter 8 måneder i cementæg.

Vinen er frisk og nyder godt af Garnachas sødmefulde frugt, men den højtliggende kalkholdige jord holder vinen i stram snor. Dvs. du får masser af charme og god frisk syre i samme mundfuld. Kan nydes som ung ved 14-16 grader, heldigvis!

 

Fra Jyllands Posten 22/10-2023

Førsteklasses garnacha fra kalkrig parcel med en distingveret, transparent signatur. Saftspændt og animerende, alt er i lod og vage her. Druens velkendte bolsjesødme er holdt flot i skak. Forfinet floral parfume, luftig, kalket frugt, levende syre og søde tanniner. 93 point.

4 stjerner

Sammenlign vare

Bodegas Altún – Banos de Ebro

De to brødre Iker og Alberto er 3. generation af vinbønder i Altún familien.

De er begge to unge ønologer, og kommer med den nyeste viden fra universitetet som de bruger flittigt til at forme og højne kvaliteten i deres daglige arbejde.

Iker blev allerede i 2009 som blot 19 årig medansvarlig for produktionen på familiegården, og da Alberto vendte hjem fra flere udlandsophold, delte de to ansvaret ligeligt mellem sig.

Sammen er de ansvarlige for i alt ca. 40 hektarer vinmarker, fordelt på 23 plots i bl.a. Banos de Ebro, Laguardia, San Vincente og El Ciego.

 

Filosofi og produktion.

De har valgt at gå bort fra den traditionelle lagringsform og helt hoppe ud af det sædvanlige klassificeringssystem med Crianza, Reserva og Gran Reserva. De ser større potentiale i at tænke som i Bourgogne. Dvs. at dyrke og vinificere enkelte parceller, lagre dem separat og flaske dem som de enkeltstående vine de er. Begrebet terroirvine er forlængst nået til Rioja, og for Altún er det vejen frem.

I kælderen finder man både nye franske og amerikanske fade, amforaer af ler, samt ståltanke til den hvide, roséen og den helt unge rødvin.

Således fremstår vinene herfra også ret friske med et frugtrigt udtryk, læskende og gode ledsagere til lidt lettere mad end man normalt ville parre en traditionel Rioja med. Vinene har struktur, dybde og lagringspotentiale.

Land

Drue

Producent

Distrikt

Årgang

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.