2021 Carralaguardia, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

Tilbud

2021 Carralaguardia, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

Original price was: kr. 1.200,00.Current price is: kr. 975,00.

Carralaguardia er fra vinstokke plantet tilbage i 1951. Der er i alt 1,74 ha vinmarker som tilsammen giver omkring 600 flasker af denne gudedrik om året.

Tempranillostokkene er plantet i kalkholdig lerjord med sandsten. Vi er højt oppe på et skrånende stykke jord hvor vinstokkenes rødder må søge dybt for at suge vand op til sig.

Marken dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper.

Alle druer til denne vin afstilkes i hånden, bær for bær inden den gæres naturligt. Den malolaktiske gæring finder sted sporadisk i 500 liters nye franske fade.

Der er yderst få flasker til rådighed, blot 8 flasker er landet i DK i 2021!

Carralaguardia lagres samlet 14 måneder på 500 liters fade inden den tappes. Den har brug for nogle års flaskelagring for at vise sit fulde potentiale.

 

 

00
Days
00
Hours
00
Mins
00
Secs
Sammenlign vare

Bodegas Altún – Banos de Ebro

De to brødre Iker og Alberto er 3. generation af vinbønder i Altún familien.

De er begge to unge ønologer, og kommer med den nyeste viden fra universitetet som de bruger flittigt til at forme og højne kvaliteten i deres daglige arbejde.

Iker blev allerede i 2009 som blot 19 årig medansvarlig for produktionen på familiegården, og da Alberto vendte hjem fra flere udlandsophold, delte de to ansvaret ligeligt mellem sig.

Sammen er de ansvarlige for i alt ca. 40 hektarer vinmarker, fordelt på 23 plots i bl.a. Banos de Ebro, Laguardia, San Vincente og El Ciego.

 

Filosofi og produktion.

De har valgt at gå bort fra den traditionelle lagringsform og helt hoppe ud af det sædvanlige klassificeringssystem med Crianza, Reserva og Gran Reserva. De ser større potentiale i at tænke som i Bourgogne. Dvs. at dyrke og vinificere enkelte parceller, lagre dem separat og flaske dem som de enkeltstående vine de er. Begrebet terroirvine er forlængst nået til Rioja, og for Altún er det vejen frem.

I kælderen finder man både nye franske og amerikanske fade, amforaer af ler, samt ståltanke til den hvide, roséen og den helt unge rødvin.

Således fremstår vinene herfra også ret friske med et frugtrigt udtryk, læskende og gode ledsagere til lidt lettere mad end man normalt ville parre en traditionel Rioja med. Vinene har struktur, dybde og lagringspotentiale.

Land

Drue

Producent

Distrikt

Årgang

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.