2020 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

Tilbud

2020 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 150,00.

Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

 

 

 

Sammenlign vare

Aurélien Chatagnier

 

Domainet der er grundlagt i 2002 er i dag på ca. 8 ha med vinmarker beliggende i den nordlige af Rhône. Der laves vin fra egne marker i Côte Rôtie, Cornas, Saint-Joseph, Condrieu og fra flere forskellige parceller i den IGP der bærer navnet Collines Rhodaniennes.

Aurélien var ikke stærk i skolen, og hans mor anså ikke sin søn som den boglige type, så hun skubbede ham ud i arbejde. Han fik job hos Jean-Luc Jamet hvor han arbejdede i hans vinmarker og senere også hos Francois Villard hvor han også hjalp med at lave vin.

Villard så hans indlysende talent og hjalp ham med at starte sin egen business. Først med en hektar lejet jord i Saint-Joseph og derfra har han bygget sit domaine op som det ser ud i dag.

Aurélien dyrker alle arealer uden brug af sprøjtemidler og har gjort det i mange år. Han har fra 2019 valgt at konvertere, som den 5 årige periode kaldes, for at opnå certifikat som Bio-producent. Det vil sige at han fra 2024 kan nå målet og sætte AB mærkatet på sine flasker.

Alle druer til de røde afstilkes inden de macererer. Der pumpes nænsomt over “puden” 2-3 gange dagligt. Efter presningen gæres udelukkende med den tilstedeværende naturgær. Det foregår ved ca. 30 grader primært  på stål eller i glasfibertanke.

Der benyttes næsten udelukkende barriques til lagring af både de hvide og røde vine. Der er dog sjældent mere end 10% nye fade i brug.

Vinene er saftige, expressive, terroirtypiske og meget rent smagende.

Vinene fortæller med al tydelighed historien om et stort talent, Auréliens vine er af meget høj kvalitet.

Årgang

Distrikt

Drue

,

Flaskestørrelse

Land

Producent

Kommune

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.