Spanien

Viser 37–48 af 73 resultater

    • Anadas, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 245,00

      Anadas er en helt unik vin. De 1500 flasker der er tappet forrige år kommer fra en solera der er startet i 2007 og Anadas blandes af minimum 5 årgange. Vinene den blandes af er Lias Finas der har ligget mindst 3 år på hhv. amerikanske og franske egetræsfade, men også akaciefade.

      Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra Cordovin i den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

      Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

      Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd sammen med skallerne minimum 36 måneder på fade.

      Du får en hvidvin med stor dybde og langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Anadas er en helt utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale hvis man er til gammel hvid Rioja. Prøv at give den 10, 20 år eller mere i kælderen.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes iøvrigt økologisk og efter biodynamiske principper.

    • (2019) A Argallada de Xulia rosé, Son de Arrieiro, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      A Argallada er en fænomenal rosévin. Den er skabt af “free run” juice princippet hvor kun den fritløbende most inden druerne presses benyttes. Det er den pureste most af alle tilstedeværende druer, blå som grønne, der løber fra her. De samles i et kar, således det kun er druernes egen vægt der får skindet til at briste så mosten begynder at sive.

      Mosten gæres/vinificeres på stål, hvor den efterfølgende lagres i ca. 3 år.

      Ribeiro har ikke en egentlig klassifikation for rosé vine, så etiketten fortæller blot at den er lavet af Xulia (Mar Bande Pivida), deraf navnet A Argallada de Xulia.

      Årgange 2019 fremgår ikke af etiketten, her er det igen noget lovmæssigt fnidder, men den lange lagring har ikke gjort vinen mindre interessant. Den er så frisk, meget fyldig og et drømmeeksempel på hvor god rosévin kan være.

       

    • 2022 Son de Arrieiro Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. Lagringstiden inden de tappes på flaske er omkring 6 mdr.

      Du kan drikke denne uden nogen former for mad, men stik den gerne nogle muslinger, friske eller konserverede, rejer, rå eller kogte. I det hele taget alle mindre dyr fra havet, samt letsaltede retter af fisk og grøntsager. Den er frisk, næsten i den sprøde ende, men alligevel rundet af. En god syre skal nok sørge for du tager en tår mere.

      Alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet og som Xulia siger, “jeg tilsætter ingenting”. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    • 2021 Son de Arrieiro Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      Druerne til de røde vine er Souson, Caino Tinto, Brancellao og Ferrol. De fleste af parcellerne er mellem 60 og 80 år gamle.

      Alle druer høstes og vinificeres hver for sig og lagres herefter på ståltanke i 12-15 måneder.

      Der tilsættes kun en minimal mængde af svovl, og kun hvis det er nødvendigt.

      Der er meget i de røde vine herfra der minder mig om rød Bourgogne. Ikke Pinot-smagen, men den rene duft, den røde fine frugt, rankheden og den forfriskende syre. Det er ikke for at sammenligne den med nogen anden vin, for Ribeiro vinene er helt sine egne, men de har samme læskende effekt som røde Bourgogner her.

       

    • 2020 Son de Arrieiro Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      Druerne til de røde vine er Souson, Caino Tinto, Brancellao og Ferrol. De fleste af parcellerne er mellem 60 og 80 år gamle.

      Alle druer høstes og vinificeres hver for sig og lagres herefter på ståltanke i 12-15 måneder.

      Der tilsættes kun en minimal mængde af svovl, og kun hvis det er nødvendigt.

      Der er meget i de røde vine herfra der minder mig om rød Bourgogne. Ikke Pinot-smagen, men den rene duft, den røde fine frugt, rankheden og den forfriskende syre. Det er ikke for at sammenligne den med nogen anden vin, for Ribeiro vinene er helt sine egne, men de har samme læskende effekt som røde Bourgogner her.

       

    • 2021 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 225,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

      Fra Jyllandsposten 22/10-2023 

      Dragende, næsten underspillet hvid fra baskerlandet i det nordligste Spanien. Stilistisk helt sin egen, på den måde spejler den sit ophav med stor autenticitet. En præcis vin med nerve og en indre koncentration. Delvist fadgæret og lagret ni måneder på bærmen. Fuld af pærekvæde, saltet citron, halm, et strejf af syltet asie, og røgede sur lie-noter. Smagen er utrolig frisk, fast og præcis, aldrig klæbende eller tung, bare et fast greb, og så kommer der tørret frugt og salte harmonier i finalen. Biodynamisk dyrket. Vin for åbensindede sjæle med trænede ganer og sans for detaljen. 93 point.

      5 Stjerner

    • 2015 Corpinnat Memoria Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès

      kr. 225,00

      Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 10 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.

      Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom. Memoria fra Can Descregut lagres i min. 60 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 8 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres i yderligere 5 år.

      Memoria er en vin høstet af Xarel-Lo og Macabeu fra stokke der har rundet 50 år. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature. Vinene degorgeres løbende for at bevare mest mulig friskhed i vinene.

      Vinen har mange små fine bobler. Duften er dyb og med meget friske noter. Smagen er knastør og sidder i munden med sin vibrerende syre. Du kan sagtens lagre Memoria i yderligere 3-5 år efter temperement.

       

    • 2017 Artillero, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 285,00.Current price is: kr. 225,00.

      I Rioja Alavesa laver Oxer en Tempranillo tilsat ca. 5 % Viura, kaldet Artillero. Vinstokkene dateres tilbage til 1922, hvilket giver meget lave høstudbytter. Til gengæld får vinen en ekstra dybde, samtidig med en saftspændt frugt. Den er absolut til den juicy side, og er et godt eksempel på hvor elegant ung Tempranillo kan fortolkes. Stilmæssigt minder den mere om en ung Bourgogne end om en traditionel rød Rioja. Et frisk pust ned ad en gammel sti.

       

       

    • 2020 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 210,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines

      kr. 195,00

      Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.

      Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.

      Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…

       

       

    • 2019 Òrbites Improbables Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Òrbites Improbables er en orangevin. Den er blandet af de tre druer, 80% Xarel-Lo, 10% Xarel-Lo Vermell og 10% Moscatel.

      Druerne koldmaceres og gæres med skallerne. Herefter lagres den 3 måneder i amforaer af ler inden den klares og lagres yderligere 3 måneder.

      Det er en enorm aromatisk vin, med både frugtsyre samt en anelse tannin. Den spænder vidt ind i det gastronomiske univers, og den der vælger rødvinen fra og går på orangevin, får en interessant sparring til maden.

      Det her er en vin man ikke lige kan slippe igen, det er den simpelthen for interessant til.

       

    • 2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.

      Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.

      Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.

      Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Subtotal: kr. 47.900,00

    Se kurvKasse

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.