2022 Son de Arrieiro Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

2022 Son de Arrieiro Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

kr. 240,00

Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. Lagringstiden inden de tappes på flaske er omkring 6 mdr.

Du kan drikke denne uden nogen former for mad, men stik den gerne nogle muslinger, friske eller konserverede, rejer, rå eller kogte. I det hele taget alle mindre dyr fra havet, samt letsaltede retter af fisk og grøntsager. Den er frisk, næsten i den sprøde ende, men alligevel rundet af. En god syre skal nok sørge for du tager en tår mere.

Alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet og som Xulia siger, “jeg tilsætter ingenting”. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

 

Sammenlign vare

Son de Arrieiro vingården ligger i Leiro i Ribeiro distriktet i Galicien.

En Arrieiro er en bonde der drager rundt med sine muldyr for at sælge sine varer. Sådan en var Xulia’s bedstefar og som en hyldest har hun opkaldt sin vingård Son de Arrieiro.

Julia er et ydmygt menneske med en stor respekt for sit folk, sin hjemegn, jorden hun dyrker sine vinstokke i, og så søger hun konstant efter små parceller beplantet med egnens gamle originale vinstokke.

Efter at have solgt sine druer i mange år, besluttede hun fra 2015 at lave sine egne vine.

Hun dyrker udelukkende lokale druesorter “Castes Autóctonas” som det fremgår på etiketterne. De hvide indeholder Treixadura, Lado og Loureira. De røde blandes af Sousón, Brancellao, Caino og Ferrol. Langt de fleste stokke hun har er 60-80 år gamle.

De enkelte druer vinificeres hver for sig i ståltanke til de hvide vine, og lagringen foregår også i stål. De ligger længe sammen med lie’en, hvilket er med til at give dem en energisk mundfølelse og levende frugt.

Nogenlunde samme process undergår de røde vine. Årgangsvinen vinificeres og lagres udelukkende på stål.

De vine der stikkes sammen til Anadas lagrer på ståltanke indtil de har nået den alder Julia finder passende ift. at blande dem med andre årgange og tappe dem til den helt særlige vin som Anadas er.

Anadas vinene “passerer” nogle træfade undervejs inden de tappes. Når jeg bruger ordet passerer er det fordi de får lov at ligge på fade i ca. 3 uger inden de ryger tilbage på tanke i et halvt år og derefter tappes på flaske.

Land

Distrikt

Drue

, ,

Producent

Årgang

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.