2020 Son de Arrieiro Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

2020 Son de Arrieiro Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

kr. 240,00

 

 

Sammenlign vare

Son de Arrieiro vingården ligger i Leiro i Ribeiro distriktet i Galicien.

En Arrieiro er en bonde der drager rundt med sine muldyr for at sælge sine varer. Sådan en var Xulia’s bedstefar og som en hyldest har hun opkaldt sin vingård Son de Arrieiro.

Julia er et ydmygt menneske med en stor respekt for sit folk, sin hjemegn, jorden hun dyrker sine vinstokke i, og så søger hun konstant efter små parceller med gamle originale stokke beplantet.

Efter at have solgt sine druer i i mange år, besluttede hun fra 2015 at lave sine egne vine.

Hun dyrker udelukkende lokale druesorter “Castes Autóctonas” som det fremgår på etiketterne. De hvide indeholder Treixadura, Lado og Loureira. De røde blandes af Sousón, Brancellao, Caino og Ferrol. Langt de fleste stokke hun har er 60-80 år gamle.

De enkelte druer vinificeres hver for sig i ståltanke til de hvide vine, og lagringen foregår også i stål.

Nogenlunde samme process undergår de røde vine. Dog “passerer” de også nogle træfade undervejs inden de tappes. Det er kun meget kort tid de er på fade, ca. 3 uger. Til gengæld ligger både de hvide og røde længe sammen med lie’en, hvilket er med til at give dem en energisk mundfølelse og levende frugt.

 

Land

Distrikt

Drue

, , ,

Producent

Årgang

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.