Son de Arrieiro Anadas Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

Son de Arrieiro Anadas Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

kr. 275,00

Anadas vinene fra Xulia Mar Bande Pivida er et kapitel for sig.

Druerne til hendes røde vine er Souson, Caino Tinto, Brancellao og Ferrol.

De høstes og vinificeres hver for sig og lagres herefter på ståltanke. De får lov at ligge indtil de skal bruges til denne Anadas. Hver årgangs vin kommer så på træfade i 20-30 dage og derefter tilbage på en større tank hvor de enkelte årgange blandes sammen til den færdige vin. Blandingen får så lov at lagre i yderlige et halvt år inden aftapning og frigivelse.

Der er meget i de røde vine herfra der minder mig om rød Bourgogne. Ikke Pinot-smagen, men den rene duft, den røde fine frugt, rankheden og den forfriskende syre. Det er ikke for at sammenligne den med nogen anden vin, for Ribeiro vinene er helt sine egne, men de har samme læskende effekt som røde Bourgogner her.

 

Son de Arrieiro vingården ligger i Leiro i Ribeiro distriktet i Galicien.

En Arrieiro er en bonde der drager rundt med sine muldyr for at sælge sine varer. Sådan en var Xulia’s bedstefar og som en hyldest har hun opkaldt sin vingård Son de Arrieiro.

Julia er et ydmygt menneske med en stor respekt for sit folk, sin hjemegn, jorden hun dyrker sine vinstokke i, og så søger hun konstant efter små parceller beplantet med egnens gamle originale vinstokke.

Efter at have solgt sine druer i mange år, besluttede hun fra 2015 at lave sine egne vine.

Hun dyrker udelukkende lokale druesorter “Castes Autóctonas” som det fremgår på etiketterne. De hvide indeholder Treixadura, Lado og Loureira. De røde blandes af Sousón, Brancellao, Caino og Ferrol. Langt de fleste stokke hun har er 60-80 år gamle.

De enkelte druer vinificeres hver for sig i ståltanke til de hvide vine, og lagringen foregår også i stål. De ligger længe sammen med lie’en, hvilket er med til at give dem en energisk mundfølelse og levende frugt.

Nogenlunde samme process undergår de røde vine. Årgangsvinen vinificeres og lagres udelukkende på stål.

De vine der stikkes sammen til Anadas lagrer på ståltanke indtil de har nået den alder Julia finder passende ift. at blande dem med andre årgange og tappe dem til den helt særlige vin som Anadas er.

Anadas vinene “passerer” nogle træfade undervejs inden de tappes. Når jeg bruger ordet passerer er det fordi de får lov at ligge på fade i ca. 3 uger inden de ryger tilbage på tanke i et halvt år og derefter tappes på flaske.

 

Land

Distrikt

Drue

, , ,

Producent

Årgang

, , ,

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.