Son de Arrieiro vingården ligger i Leiro i Ribeiro distriktet i Galicien.
En Arrieiro er en bonde der drager rundt med sine muldyr for at sælge sine varer. Sådan en var Xulia’s bedstefar og som en hyldest har hun opkaldt sin vingård Son de Arrieiro.
Julia er et ydmygt menneske med en stor respekt for sit folk, sin hjemegn, jorden hun dyrker sine vinstokke i, og så søger hun konstant efter små parceller beplantet med egnens gamle originale vinstokke.
Efter at have solgt sine druer i mange år, besluttede hun fra 2015 at lave sine egne vine.
Hun dyrker udelukkende lokale druesorter “Castes Autóctonas” som det fremgår på etiketterne. De hvide indeholder Treixadura, Lado og Loureira. De røde blandes af Sousón, Brancellao, Caino og Ferrol. Langt de fleste stokke hun har er 60-80 år gamle.
De enkelte druer vinificeres hver for sig i ståltanke til de hvide vine, og lagringen foregår også i stål. De ligger længe sammen med lie’en, hvilket er med til at give dem en energisk mundfølelse og levende frugt.
Nogenlunde samme process undergår de røde vine. Årgangsvinen vinificeres og lagres udelukkende på stål.
De vine der stikkes sammen til Anadas lagrer på ståltanke indtil de har nået den alder Julia finder passende ift. at blande dem med andre årgange og tappe dem til den helt særlige vin som Anadas er.
Anadas vinene “passerer” nogle træfade undervejs inden de tappes. Når jeg bruger ordet passerer er det fordi de får lov at ligge på fade i ca. 3 uger inden de ryger tilbage på tanke i et halvt år og derefter tappes på flaske.