2011 Champagne Extra Brut, Les Plates Pierres, Maurice Grumier

Tilbud

2011 Champagne Extra Brut, Les Plates Pierres, Maurice Grumier

Original price was: kr. 425,00.Current price is: kr. 300,00.

2011 Les Plates Pierres er en usædvanlig lækker flaske årgangschampagne. Den er moden og klar til at blive nydt. Den er blandet er 62% Chardonnay og 38% Pinot Noir som dyrkes på en parcel på 1,4 ha med 30 år gamle vinstokke. Vinen vinificeres dels på stål og dels på fade.

Den er kun tilsat 3 gr. restsukker pr. liter hvilket gør den til en Extra Brut Champagne. Les Plates Pierres er spændende vin, dens balance er uovertruffen og har en lækker citrussmagende finish og flot længde.

Dosage 3 gr/l.

Sammenlign vare

Maurice Grumier – En filosofi i Champagne

Maurice Grumier producerer Champagne i Marne-dalen, tæt på epicentret af Champagne, byen Epernay. Familien Grumier har siden 1743 dyrket druer i dette område, men det var først i 1928, at Amand Grumier besluttede at beholde høsten selv og udgive sin første Champagne under eget navn. Siden da er der kommet flere cuvéer til. Da Fabien Grumier overtog driften sammen med sin hustru i 2005, fortsatte de med at udvikle domainet med passion og innovation.

Filosofien bag Maurice Grumier er enkel, men dyb. Jorden dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper, og domainet er HVE-certificeret. At give tilbage til jorden, hvad man har taget, er en naturlig del af deres tilgang. Dette betyder størst mulig respekt for jorden, planterne og det dyrebare vand under jorden. Deres mål er at opnå den højeste kvalitet gennem en evig jagt på små forbedringer. Vinene skal afspejle det reneste aftryk af deres terroir og druetype, og dette skinner igennem i hver eneste flaske.

Domainet strækker sig over 8,5 hektar, hvorfra der årligt høstes druer nok til cirka 70.000 flasker vin. Beplantningen består af 20 % Chardonnay, 25 % Pinot Noir og 55 % Pinot Meunier. Vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle, med de ældste mellem 45 og 50 år. Vinificeringen foregår i store gamle fade, og nogle vine fadlagres i op til 12 måneder. Omkring 10 % af fadene fornyes hvert år, hvilket sikrer en konstant fornyelse og forbedring af kvaliteten.

Maurice Grumier er et hus, hvor tradition møder innovation, og hvor hver flaske fortæller historien om dedikation, respekt for naturen og en utrættelig stræben efter perfektion.

Årgang

Distrikt

Drue

,

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.