2019 Nuits-Saint-Georges, Vieilles Vignes, Philippe Gavignet

Tilbud

2019 Nuits-Saint-Georges, Vieilles Vignes, Philippe Gavignet

Original price was: kr. 395,00.Current price is: kr. 295,00.

At kalde denne cuvée for Vieilles Vignes er ingen overdrivelse, idet vinstokkene er plantet i hhv. 1926 og 1954.

Vinen er en blanding af to lieu-dit marker. Les Belles Croix der ligger lige syd for byen og så les Allots lige nord for byen.

Fremgangsmåden for vinifikationen er identisk med husets andre vine. 8-9 dages udblødning af druerne for at trække aroma og farve ud af druerne. Mosten gæres på ståltanke og lagres herefter på franske fade i lidt over et år. Der benyttes ca. 25 % nye fade til Vieilles Vignes.

Vinen er meget charmerende som ung med en dyb mørk rød frugt, men også med potentiale til mere. Læg den gerne på langs 5-6 år hvis du ønsker lidt mere modenhed i glasset.

Benoit og Elodie er 5. generation i det familie drevet vinhus i Nuits-Saint-Georges. Benoit trådte til i 2015 og søster i 2018.

Domaine Philippe Gavignet ejer i alt 14 ha vinmarker, fordelt over 16 appellationer i og omkring byen Nuits-Saint-Georges.

Vinmarkerne dyrkes med stor respekt for miljøet, men også for at opnå højest mulig druekvalitet.

Vinene er stilmæssigt utroligt charmerende som unge, og har masser af læskende saftig frugt at byde på, og så giver den mellemlange lagring på 14-20 måneder et dejligt fast greb og en flot struktur. Druerne udblødes inden de gæres, vinene har en pæn mørk farve, men samtidig et let frugtigt udtryk der strækker sig hen mod tidens trend i Bourgogne.

De mindre vine bør nydes forholdsvis unge, gerne indtil de er 5-6 år gamle. Village og lieu-dit vinene holder sig flotte 5 år mere, men jeg tror ikke du kan holde dig fra dem.

1. Cru vinene kan lagres op til ca. 15 år afhængig af årgang, men nyd dem gerne yngre.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Kommune

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.