2019 Nuits-Saint-Georges, Les Argillats, Philippe Gavignet

Tilbud

2019 Nuits-Saint-Georges, Les Argillats, Philippe Gavignet

Original price was: kr. 395,00.Current price is: kr. 295,00.

Vinstokke på Les Argillats er plantet helt tilbage i 1962 og giver derfra dejligt koncentrerede druer. Marken ligger lige over de tre 1. Cru marker Aux Argillats, Aux Thorey og Bousselots. Den er mørkfrugtet i sit udtryk med en god fast syre. For mig er det en måltidsvin, mere end en flaske “in between”.

Druerne udblødes 8-9 dage inden gæring på ståltanke. Lagringen foregår på franske fade i ca. 15 måneder hvoraf ca. 1/3 del er nye.

Den nydes fint nu, men har du plads i kælderen kan du trygt lægge nogle på langs 4-5 år mere.

Benoit og Elodie er 5. generation i det familie drevet vinhus i Nuits-Saint-Georges. Benoit trådte til i 2015 og søster i 2018.

Domaine Philippe Gavignet ejer i alt 14 ha vinmarker, fordelt over 16 appellationer i og omkring byen Nuits-Saint-Georges.

Vinmarkerne dyrkes med stor respekt for miljøet, men også for at opnå højest mulig druekvalitet.

Vinene er stilmæssigt utroligt charmerende som unge, og har masser af læskende saftig frugt at byde på, og så giver den mellemlange lagring på 14-20 måneder et dejligt fast greb og en flot struktur. Druerne udblødes inden de gæres, vinene har en pæn mørk farve, men samtidig et let frugtigt udtryk der strækker sig hen mod tidens trend i Bourgogne.

De mindre vine bør nydes forholdsvis unge, gerne indtil de er 5-6 år gamle. Village og lieu-dit vinene holder sig flotte 5 år mere, men jeg tror ikke du kan holde dig fra dem.

1. Cru vinene kan lagres op til ca. 15 år afhængig af årgang, men nyd dem gerne yngre.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Kommune

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.