Philippe Gavignet

Viser alle 5 resultater

  • 2019 Bourgogne Hautes Cotes de Nuits, Clos des Dames Huguettes, Philippe Gavignet

   kr. 225,00

   Clos des Dames Huguettes ligger på højen nord for byen Nuits-Saint-Georges. Markerne er beliggende 350-400 meter over havet, eller lidt højere end 1. Cru og Grand Cru markerne i Bourgogne.

   Mosten til druerne udblødes 5-6 dage inden de gæres i ståltanke. Vinen lagrer ca. 14 måneder på franske egefade, hvoraf omkring 1/5 del er nye.

   Clos des Dames Huguettes er en fantastisk vin når det ikke skal være fra øverste hylde, og du har lyst til et rigtigt godt glas Bourgogne med saftig frugt og en god ren stil.

  • 2019 Nuits-Saint-Georges, Les Argillats, Philippe Gavignet

   kr. 295,00

   Vinstokke på Les Argillats er plantet helt tilbage i 1962 og giver derfra dejligt koncentrerede druer. Marken ligger lige over de tre 1. Cru marker Aux Argillats, Aux Thorey og Bousselots. Den er mørkfrugtet i sit udtryk med en god fast syre. For mig er det en måltidsvin, mere end en flaske “in between”.

   Druerne udblødes 8-9 dage inden gæring på ståltanke. Lagringen foregår på franske fade i ca. 15 måneder hvoraf ca. 1/3 del er nye.

   Den nydes fint nu, men har du plads i kælderen kan du trygt lægge nogle på langs 4-5 år mere.

  • 2019 Nuits-Saint-Georges, Vieilles Vignes, Philippe Gavignet

   kr. 395,00

   At kalde denne cuvée for Vieilles Vignes er ingen overdrivelse, idet vinstokkene er plantet i hhv. 1926 og 1954.

   Vinen er en blanding af to lieu-dit marker. Les Belles Croix der ligger lige syd for byen og så les Allots lige nord for byen.

   Fremgangsmåden for vinifikationen er identisk med husets andre vine. 8-9 dages udblødning af druerne for at trække aroma og farve ud af druerne. Mosten gæres på ståltanke og lagres herefter på franske fade i lidt over et år. Der benyttes ca. 25 % nye fade til Vieilles Vignes.

   Vinen er meget charmerende som ung med en dyb mørk rød frugt, men også med potentiale til mere. Læg den gerne på langs 5-6 år hvis du ønsker lidt mere modenhed i glasset.

  • 2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru, Les Chaboeufs, Philippe Gavignet

   kr. 395,00

   En af topmarkerne i Nuits-Saint-Georges, beliggende syd for byen. Den er omkapslet af Les Cailles, Les Perrieres og Les Vaucrains.

   Halvdelen af vinstokkene er plantet helt tilbage i 1950, resten i 1990 og 1994.

   Som husets andre vine udblødes druerne inden gæring, den såkaldte koldmaceration. Vinen lagrer på 1/3 del nye fade, resten ældre.

   Vinens særlige karaktertræk findes i den mørke, let urtede frugt. En utrolig charmerende vin med stor dybde og sit helt eget udtryk. En vin, hvis du kan holde dig fra den, kan lagres yderligere 5-10 år. Men hvorfor ikke bare nøjes med at smage nu og så drikker du nok også resten.

  • 2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru, Les Bousselots, Philippe Gavignet

   kr. 495,00

   Pinot Noir stokkene til denne Les Bousselots er plantet helt tilbage i 1946.

   Marken ligger lige nord for byen i et bælte af andre prominente marker. Les Bousselots fremstår en anelse mere rustik end andre vine fra Gavignet. Den kalder derfor på lidt mere flaskelagring, så mens du drikker de andre, ligger denne og bliver bedre og bedre. Drik den minimum 5 år gammel, og hæld den gerne på karaffel nogle timer inden servering.

   Druerne koldmacereres 8-10 dage inden gæringen finder sted og vinene lagres på franske barriques i ca. 16 måneder. Kun 1/3 del af disse er nye.

  Indtast for at starte søgningen

  Kurv

  Ingen varer i kurven.

  Interesseret i vin?

  Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
  Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.